Antena Căutare

USL contesta la CCR comasarea alegerilor. Norica Nicolai: E primul atac democratic din Europa

Uniunea Social-Liberala a depus, la Curtea Constitutionala a Romaniei, o contestatie privind legea pentru comasarea alegerilor in anul 2012. Prezent in emisiunea "La ordinea zilei" de la Antena 3, europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat ca "legea comasarii alegerilor este peste orice ordine constitutionala. Vreau sa vad o decizie a CCR. Atacul democratic este clar si primul din Europa. Nimeni nu a mai comasat alegeri".

"Prin legea pentru comasarea alegerilor se incalca articolul 1 din Constitutie privind separarea puterilor in stat, articolul 11 legat de respectarea tratatelor internationale - respectiv Codul bunelor practici in materie electorala, dar si articolele 15, 36, 37, 124 si 126 referitoare la prelungirea mandatelor primarilor, consilierilor si presedintilor de consilii", a afirmat Dusa.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presa al PSD, legea comasarii alegerilor ar trebui respinsa de CCR, USL avertizand totodata ca respingerea motiunii de cenzura, prin obligarea parlamentarilor Puterii sa nu participe la vot, nu face decat sa mentina Romania pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat in ultimii ani.

''O analiza corecta ar trebui sa duca, in mod normal, la respingerea legii de catre Curtea Constitutionala, institutie careia ii cerem, macar acum, o atitudine de respect fata de lege si democratie. Astazi, 22 Decembrie 2011, prin respingerea motiunii de cenzura, actuala Putere a calcat in picioarele principiile si idealurile pentru care s-a luptat la Revolutia din 1989. Atunci, romanii au cerut dreptul de a-si dedice soarta prin vot, au cerut pluralism politic, au cerut libertatea. Astazi, PDL si aliatii sai au decis ca oamenii pot sa voteze doar cand decide puterea politica, nu cand o cer actele constitutive ale unui stat care se pretinde democratic'', se explica in comunicatul citat.

USL considera ca, in conditiile in care presedintele statului isi permite sa sustina ca ''stabilitatea'' - ''adica mentinerea puterii'' - este mai importanta decat democratia, ''este clar ca Romania se situeaza deplin in afara valorilor Uniunii Europene''.

''Uniunea Social Liberala va continua eforturile de a bloca transformarea Romaniei intr-un stat autoritar, solutia pe care Traian Basescu, PDL si aliatii sai au ales-o, pentru a-si creste sansele de a se mentine la Putere. Indiferent de instrumentele nedemocratice si ilegale la care puterea apeleaza pentru a-si maximiza sansele in batalia electorala, USL va castiga viitoarele alegeri, va forma Guvernul si va trimite PDL in opozitie pentru multi ani'', se mai arata in comunicatul citat.

Corneliu Vadim Tudor promite ca demisioneaza daca se dovedeste ca a fost la vrajitoare... Sanctiune de ochii lumii: Parlamentarii care voteaza la mai multe maini nu vor fi platiti pentru ziua in care comit frau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x