Antena Căutare

USL contesta validarea Guvernului Ungureanu la CCR

Co-presedintele Uniunii Social Liberale, Victor Ponta a anuntat, printr-un comunicat, ca Uniunea va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constitutionala (CCR), din cauza nerespectarii procedurilor de audiere si validare a ministrilor.

"USL va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constitutionala, pe motivul nerespectarii procedurilor de audiere si validare a ministrilor. Acest guvern este rezultatul incalcarii procedurilor de validare prevazute de Regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului. Chiar daca avizul comisiilor de specialitate este consultativ, eliberarea sa este obligatorie. In cazul mai mult ministri candidati, acest aviz lipseste deoarece comisiile respective nu au avut cvorumul necesar", potrivit comunicatului.

USL considera ca procedurile de investire a Guvernului au fost incalcate si ca "existenta noului Guvern se afla sub stigmatul nerespectarii legii".

Cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost investit de Parlament, cu 237 de voturi "pentru" si doua voturi "impotriva".

Foto: Intactimages

Noul premier apreciaza disponibilitatea PSD-ului pentru dialog... Ponta, discurs "moale" la adresa noului Guvern: Vicepresedinte PNL, mirat de declaratiile pesedistului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x