Antena Căutare

USL isi va desemna candidatii dupa sondajele de opinie. Vezi declaratiile liderilor de partid!

Liderii Uniunii Social-Liberale au anuntta, joi, listele formatiunii pentru alegerile locale din 2012. Anuntul a avut loc in cadrul unei conferinte de presa a uniunii. Astfel, potrivit liderului PSD Victor Ponta, candidaturile vor fi desemnate in urma sondajelor de opinie.

"Am discutat si am aprobat, de principiu, modul in care USL va fi reprezentata la alegeri", a declarat Ponta. Acesta a precizat ca pentru consiliile vor exista 21 de candidati PSD, si 20 de candidati din partea ACD (PNL-PC), pentru consiliile judetene.

De asemenea, social-democratul a declarat ca exista o situatie speciala, la Buzau, unde presedintele CJ apartine PSD, dar unde candidatul USL va reveni ACD.

"De aceea PSD va avea inca un candidat in plus fata de algoritmul avut in acord", a explicat Ponta.



PSD va desemna candidati in 22 de judete: Suceava, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Ialomita, Constanta, Prahova, Dambovita, Arges, Olt, Valcea, Sibiu, Gorj, Dolj, Mehedinti, Timis, Salaj si Bistrita-Nasaud.

In cazul primariilor din resedintele de judet, candidatii PSD vor la Botosani, Iasi, Vaslui, Focsani, Braila, Constanta, Slobozia, Ploiesti, Alexandria, Slatina, Pitesti, Craiova, Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Bistrita, Targu Mures si Satu Mare.

In cazul primariei din Iasi, Partidul Conservator isi va asuma separat o candidatura, in timp ce PNL si PSD vor sustine, separat, o alta.

In acelasi timp, Alianta de Centru-Dreapta va desemna candidatii la primariile Suceava, Neamt, Bacau, Galatt, Tulcea, Calarasi, Giurgiu, Targoviste, Ramnicu-Valcea, Timisoara, Deva, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Arad, Oradea, Zalau, Baia Mare. Dintre acestea, PC vor reveni Targoviste, Deva, Arad, Sibiu si Piatra Neamt.



Constantin: PC va avea pe listele USL sase candidaturi

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat ca formatiunea sa va avea pe listele USL sase candidaturi la nivel national la alegerile locale cu exceptia primariei Iasi, unde varianta de compromis este ca Tudor Ciuhodaru sa fie sprijinit doar de PC.

Constantin a precizat dupa sedinta Biroului politic al partidului ca PC va avea o candidatura la consiliul Judetean si cinci candidaturi la primarii resedinta de judet.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

VIDEO! Udrea, eroina zilei: A acordat primul ajutor unei fetite care a lesinat... Tribunalul Bucuresti a admis cererea de inregistrare a USL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x