Antena Căutare

USL porneste suspendarea presedintelui Traian Basescu

Liderii Uniunii Social-Lieberale (USL) au decis, luni, demararea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

UPDATE 12.30: "Noi trebuie sa facem in asa fel incat sa ajungem la votul plenului", a afirmat Victor Ponta, adaugand ca "avizul Curtii Constitutionale nu este obligatoriu".

De asemenea, presedintele PSD a afirmat ca, in opinia sa, cu votul populatiei nu vor fi probleme pentru USL, dar nu a putut preciza daca USL are sustinerea majoritatii din Parlament pentru aceasta initiativa.

Copresedintele USL si presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat ca se va constitui o comisie politica ce are drept scop redactarea cererii de suspendare.

In momentul in care vom avea, probabil peste o saptamana, acest raport finalizat, va fi o discutie in grupurile noastre parlamentare. Daca ele vor asuma aceasta propunere, atunci ea va fi initiata pe traseul prevazut de Constitutie", a adaugat Crin Antonescu.

CITESTE si...

De cate voturi e nevoie pentru suspendarea lui Basescu. Ce spune Constitutia!

Vezi reactiile politicienilor la initiativa de suspendare!

Liderii opozitiei sunt motivati in demersul lor de inghetarea pensiilor si salariilor anul viitor, dar si de refuzul Guvernului de a indexa pensiile, asa cum prevede legea.

Presedintii PSD, PNL si PC au solicitat juristilor sa pregateasca un raport in care sa fie analizate declaratiile presedintelui si masura in care acestea pot face obiectul unei actiuni de suspendare.

Emil Boc a declarat, miercurea trecuta, ca initiativa USL privind suspendarea presedintelui, in urma declaratiilor acestuia cu privire la faptul ca pensiile nu se vor indexa, indiferent de decizia Curtii Constitutionale in acest sens, este demagogica si iresponsabila.

"Initiativa demonstreaza ca si dupa doi ani de criza actuala Opozitie nu a inteles nimic din ce au facut in anul 2008 si in ce lume traiesc in 2011. Deci, din acest punct de vedere, nu are niciun fel de acoperire legala si constitutionala initiativa lor. Exista decizii anterioare ale Curtii Constitutionale care dau dreptul fara echivoc presedintelui Romaniei de a-si preciza punctele de vedere cu privire la subiecte de dezbatere publica de interes major in Romania", a precizat Boc.

Foto: Intactimages


Vezi reactiile politicienilor la initiativa de suspendare a lui Basescu... PDL - 33 de legi in 3 ani: Raportul de activitate al parlamentarilor democrat-liberali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x