Antena Căutare

USL someaza Guvernul sa rezolve criza medicilor. 40% din cabinete s-ar putea inchide

Liderii USL solicita Guvernului si premierului sa gaseasa solutii pentru a rezolva criza medicilor de familie. Reprezentantii opozitiei sustin ca, in caz contrar, 40% din cabinetele medicilor de familie risca sa dispara.

"Somam Guvernul si pe prim-ministru in primul rand, sa aiba dialog cu medicii de familie, sa dea curs solicitarii acestora (...) Este vorba de 50 milioane de euro, pe care Guvernul ii gaseste cand e vorba de altceva, dar pe care nu-i gaseste pentru a rezolva o problema esentiala", a spus Victor Ponta, co-presedinte USL.

Mai mult, co-presedintele USL Daniel Constantin spune ca suma necesara derularii in bune conditii a sistemului medical ar trebui sa vina prin suplimentarea bugetului.

"Suma de 50 de milioane de euro ar trebui sa vina ca o suplimentare de la bugtul de stat, si nu ca refinantare de la alte capitole", a precizat Daniel Constantin.

"Pe actualele norme, 40% din cabinetele medicilor de familie se vor inchide, pentru ca nu supravietuiesc financiar", a atras atentia prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Reprezentantii medicilor din familie sustin ca oficialii caselor judetene de sanatate dezinformeaza atunci cand ii indeamna pe pacienti sa se mute pe listele medicilor care semneaza contractul cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Asta pentru ca medicii care vor avea peste 2.200 de pacienti pe liste vor fi depunctati, deci vor primi bani mai putini.

"Trebuie sa ai cel putin 1700 de asigurati pe lista, ca sa poti tine un cabinet dupa normativele Casei si Ministerului, iar medicul sa ramana cu venit net mediu de sapte milioane de lei", a precizat Astarastoae.

In tara noastra, media numarului de pacienti inscrisi la un cabinet este de 1.300 de persoane, in timp ce media in Uniunea Europeana este de 1.000.

Sursa: Antena3

Clasa muncitoare merge la Cotroceni. Vezi pe ce salarii lucreaza angajatii lui Basescu!... Partidul lui Dan Diaconescu, din nou pe faras...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x