Antena Căutare

USL va contesta o eventuala alegere la sefia Senatului a unui reprezentant al Puterii

Liderii Uniunii Social Liberale Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat astazi, dupa sedinta USL, ca in privinta alegerii noului presedinte al Senatului Opozitia pleaca de la ideea ca trebuie respectata decizia 601 a Curtii Constitutionale a Romaniei, potrivit careia numai grupul senatorial al PSD are dreptul sa propuna un candidat pentru conducerea Senatului. In cazul in care aceasta nu va fi respectata, USL va face contestatie la CCR.

"Sunt niste lucruri foarte simple. Noi avem doua lucruri de facut. La capitolul procedural, indiferent ca au candidat comun sau nu au candidat, sa le spunem ca in interpretarea noastra si de altfel, nu e vorba de mare interpretare, ca scrie negru pe alb, singurul care are dreptul sa faca propuneri este grupul senatorial al PSD. Dincolo de asta, orice turnura vor lua dezbaterile si in orice forma se va ajunge la vot, toti senatorii PSD, PNL si PC ii vor acorda votul domnului senator Titus Corlatean. Numaram si vedem. Punct"


De asemenea, Victor Ponta a declarat ca daca va fi cazul, se va face cu siguranta o contestatie la Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire la nerespectarea de catre formatiunile coalitiei de guvernare a procedurii privind schimbarea presedintelui Senatului.

"Noi nu plecam de la ideea ca o decizie a CCR nu se va respecta. Daca se va intampla, vom discuta in limite constitutionale. Din fericire, Curtea s-a pronuntat deja. Eventual, daca facem un nou demers, va fi doar pentru a reitera ceea ce au spus, pentru ca spre deosebire de domnul presedinte Traian Basescu, eu nu cred ca cei de la Curtea Constitutionala sunt niste penibili, cum i-a numit Basescu. O sa le fie aproape imposibil sa scrie invers decat au scris in decizia 601, care este foarte clara, se spune negru pe alb: nu poate fi revocat decat si poate fi inlocuit cu cineva din acelasi grup", a afirmat Ponta.

Ponta a subliniat ca obiectivul USL nu este de a obtine functia de presedinte al Senatului, ci de 'a schimba regimul Basescu'.

"Vreau sa mai spun inca o data: obiectivul USL nu este sa obtina functia de presedinte al Senatului, noi vrem sa schimbam regimul Basescu, adica vrem sa ii schimbam pe Traian Basescu, pe Emil Boc. Altfel, ne-am strans aici trei partide ca sa tinem de un scaun?! Nu cred ca acesta era scopul nostru", a mai spus liderul PSD.

sursa: Jurnalul

Dan Voiculescu: “Toti cei carora CCR si Traian Basescu le refuza drepturile salariale castigate in instanta, sprijiniti ... Scandalul din Coalitie a fost aplanat. Blaga, candidat la sefia Senatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x