Antena Căutare

USL va depune o motiune simpla pe tema fondurilor europene

Grupurile parlamentare ale USL vor depune, saptamana viitoare, la Camera Deputatilor, o motiune critica la adresa gradului de absorbtie a banilor europeni, urmand ca deputatii opozitiei sa participe la toate etapele procedurale privind dezbaterea si votarea acestei motiuni, a anuntat marti deputatul PSD Viorel Stefan, citat de Mediafax.

"Intentia noastra este sa redactam, sa depunem, sa dezbatem si sa votam o motiune simpla pe tema fondurilor UE. Motiunea simpla va fi depusa la Camera, vom fi prezenti in toate etapele procedurale de dezbatere si votare a motiunii, cum am declarat la inceputul protestului. Intentia este ca saptamana viitoare sa fie gata textul motiunii si sa-l depunem", a spus Stefan.

El a precizat ca USL depune aceasta motiune simpla intrucat considera ca evolutia economica a Romaniei in 2012 va fi determinata exclusiv de modul in care vor fi atrase fondurile europene.


Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator, este de parere ca pe termen scurt beneficiarii vor avea de suferit foarte mult. "Statul roman nu are resurse financiare(...) Eforul va cadea pe umerii bugetului de stat, care este si asa sarac", a afirmat co-presedintele Uniunii Social Liberale, marti, la Antena 3.

Un grup de 25 de deputati PSD au asistat, marti, la sedinta de plen a Camerei Deputatilor de la balcoanele salii, unii dintre acestia fiind insa nemultumiti de postura in care se afla si fiind interesati de gasirea unei formule pentru ca opozitia sa renunte la protestul parlamentar.

Unii parlamentari ai PSD sunt nemultumiti de faptul ca, in loc sa stea la lucrarile Parlamentului, stau la balcoane. "Stam la balcoane ca aurolacii", a adaugat un parlamentar PSD.

UE a suspendat plata fondurilor POSDRU, in valoare de 3,5 miliarde de euro. Intreruperea platilor este facuta pe cel mult sase luni.

Ministerul Afacerilor Europene a primit scrisoarea oficiala a Comisiei Europene prin care este anuntata intreruperea termenului de plata pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Informatia a fost facuta publica de purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Scandal in Camera: Deputatii PSD si PNL au huiduit de la balcoane... Ungureanu, despre noul purtator al cuvant al Guvernului: "Are un avantaj din start. Este sibian si vorbeste limba g...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x