Antena Căutare

USR a încercat introducerea proiectului de lege privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului

Deputatul USR Cristian Seidler a încercat, luni, introducerea pe ordinea de zi a şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a proiectului de lege care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, precizând că termenul de raport este depăşit cu mai mult de doi ani.

După ce premierul Ludovic Orban a prezentat cel de-al doilea proiect de lege pe care Guvernul îşi asumă răspunderea, întrucât proiectul de Lege privind bugetul pentru anul 2020 nu este finalizat, deputatul USR Cristan Seidler a cerut suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de lege.

Acesta a invocat articolul 20 din Regulamentul şedinţelor comune şi a cerut introducerea pe ordinea de zi a Pl-x nr. 282/2017, respectiv ”Propunere legislativă pentru abrogarea articolelor 49 şi 50 din legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi pentru abrogarea Legii nr.357/2015 pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor”.

Seidler a precizat că proiectul de lege a fost depus şi la Senat, iar termenul pentru prezentarea raportului e depăşit de mai bine de doi ani.

”Vă rog să vă adresaţi comitetului liderilor”, i-a spus Marcel Ciolacu în repetate rânduri, iar Seidler i-a cerut să indice baza legală a acestei solicitări.

Într-un final, Marcel Ciolacu i-a cerut deputatului USR să prezinte raportul pentru proiectul de lege şi, întrucât acesta nu există, a anunţat că nu poate supune votului suplimentarea ordinii de zi şi votarea propunerii.

”Bună încercare, dar suntem în continuare vigilenţi”, a spus Ciolacu.

Sursa : news.ro

Ciolacu: Căprar s-a ridicat în şedinţă şi a dat explicaţiile dânsului. Nu detalii din dosar, a spus momentele emoţionale... Fostul lider PNL Bogdan Olteanu, condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Admi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x