Antena Căutare

USR afirmă că este singurul partid parlamentar care îşi doreşte realmente eliminarea pensiilor speciale/ Formaţiunea propune plafonarea pensiilor militarilor şi magistraţilor

USR afirmă că este singurul partid parlamentar care îşi doreşte realmente eliminarea pensiilor speciale şi propune plafonarea pensiilor militarilor şi magistraţilor, care nu pot fi eliminate. ”Pensiile speciale ar trebui desfiinţate şi plafonate cele pentru militari şi magistraţi deoarece reprezintă privilegii nejustificate care adâncesc inechitatea socială din România”, a transmis formaţiunea.

”Parlamentarii se reunesc astăzi, în sesiune extraordinară, pentru a vota eliminarea pensiilor speciale. Rămâne de văzut dacă proiectul va trece având în vedere disputele din Parlament între PSD şi PNL. USR este singurul partid parlamentar care îşi doreşte realmente eliminarea acestor privilegii. Toate celelalte partide au votat pentru introducerea pensiilor speciale în trecut”, a transmis, marţi, USR.

În viziunea USR, pensiile speciale ar trebui desfiinţate, şi plafonate cele pentru militari şi magistraţi, deoarece ”reprezintă privilegii nejustificate care adâncesc inechitatea socială din România”.

”În plus, acestea ne costă anual peste 2 miliarde de euro din bugetul de stat. Dovada consecvenţei USR privind eliminare a pensiilor speciale este dată de cele două proiectele de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017. Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a şapte categorii de pensii speciale şi plafonarea pensiilor magistraţilor şi militarilor”, a mai transmis USR, care afirmă că ”România nu trebuie să mai tolereze un sistem de pensii cu două viteze”.

Eliminarea pensiilor speciale se află pe ordinea şedinţei de marţi a Camerei Deputaţilor, şedinţa fiind programată la ora 14.00.

Sursa : news.ro

ALDE, despre pensiile speciale: Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm nişte decizii populiste care nu ... CSM anunţă că susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale, în sensul în care abrogarea p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x