Antena Căutare

USR face din nou apel la Guvernul Orban ”să ia o decizie pe care românii o cer”: alegerea primarilor în două tururi

USR face din nou apel la Gyvernul Orban ”să ia o decizie pe care românii o cer”, respectiv alegerea primarilor în două tururi. ”Nu ne permitem să mai avem primari aleşi cu 10 la sută din voturile cetăţenilor, aşa cum sunt multe cazuri în prezent”, a transmis USR.

”Ieri a avut loc ultima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor din acest an. Proiectul de alegere a primarilor în două tururi nici măcăr nu a fost pe ordinea de zi. Rămâne aşadar blocat până în februarie, deşi ar trebui să schimbăm legea cât mai repede, pentru că alegerile locale sunt programate în luna iunie 2020. USR face din nou apel la Guvernul Orban să aibă curajul să ia o decizie pe care românii o cer. Alegerea primarilor în două tururi asigură legitimitate aleşilor locali. Nu ne permitem să mai avem primari aleşi cu 10 la sută din voturile cetăţenilor, aşa cum sunt multe cazuri în prezent”, au transmis, marţi, reprezentanţii USR.

Aceştia consideră că ”democraţia e mai importantă decât calculele temporare sau ameninţările PSD cu moţiunea de cenzură”.

”Obiectivul este îndepărtarea PSD din guvernarea locală şi înlocuirea lui cu oameni noi şi competenţi”, a mai transmis USR.

Sursa : news.ro

Ținutul Secuiesc ar avea propriul președinte și maghiara limbă oficială! Proiect de lege revoltător! Ce schimbări vrea U... Klaus Iohannis şi soţia sa, la slujba de Crăciun, la Sibiu: Vă doresc tuturor Crăciun fericit şi Sărbători fericite! La ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x