Căutare Live

USR va avea regulament pentru susţinerea candidaţilor independenţi, precum Nicuşor Dan, la alegeri

Biroul Naţional al USR a decis în şedinţa de miercuri că este necesar un regulament pentru susţinerea candidaţilor independenţi la alegeri, ceea ce va permite unui candidat precum Nicuşor Dan să propună partidului să îl sprijine în alegerile pentru Primăria Capitalei.

Biroul Naţional al USR a decis în şedinţa de miercuri că este necesar un regulament pentru susţinerea candidaţilor independenţi la alegeri, ceea ce va permite unui candidat precum Nicuşor Dan să propună partidului să îl sprijine în alegerile pentru Primăria Capitalei.

”Biroul Naţional al USR a decis în şedinţa de miercuri că este necesar un regulament pentru susţinerea candidaţilor independenţi la alegeri.

În prezent, Statutul USR are doar prevederi legate de alegerea candidaţilor partidului dintre membrii USR. În lipsa unui asemenea regulament, deciziile filialelor locale de a susţine candidaţi care nu sunt membri USR ar putea fi deschise contestărilor din punct de vedere statutar şi legal”, anunţă USR.

Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic pentru data de 30 noiembrie pentru discutarea acestui regulament. Comitetul Politic al USR este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri şi care poate decide asupra alianţelor şi asocierilor politice şi electorale.

”Ca urmare a adoptării acestui regulament, Nicuşor Dan, de exemplu, va putea propune USR să-l sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria Bucureşti, iar USR va putea decide în mod statutar dacă îi oferă susţinere”, precizează ccomunicatul USR.

Nicuşor Dan a anunţat în 25 septembrie că 73% dintre membrii USR Bucureşti consideră că este potrivit ca el să participe la cursa internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei.

”Rezultatul consultării interne din cadrul USR Bucureşti mă onorează şi mă obligă. 73% dintre membrii care au votat consideră potrivit să particip la competiţia internă, prin care să fiu desemnat drept candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Prin votul în favoarea intrării mele în cursă ca independent, membrii USR Bucureşti respectă principiile fondatoare ale unui partid altfel, care promovează competenţa şi competiţia. Mulţumesc vechilor şi noilor prieteni din USR care au transmis mesaje de susţinere şi încredere şi au promovat candidatura mea. Sunt convins că putem da bucureştenilor administraţia publică pe care o aşteaptă de ani de zile. Ştim deja că putem face lucruri importante împreună”, a transmis, Nicuşor Dan.

Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că Alianţa USR-PLUS va susţine pentru Primăria Capitalei candidatul cu cea mai bună poziţie, iar dacă acesta este Nicuşor Dan, nu e nicio problemă.

Sursa : news.ro

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, citită în plenul Parlamentului... PressOne: Comisarul european de rezervă Gabriela Ciot şi fostul Negociator-şef cu UE Vasile Puşcaş au plagiat într-un ar...
Parteneri
Zodii norocoase în dragoste pe data de 14 august 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Catine.ro
Ultimele știri
x