Antena Căutare

Vasile Dancu: Protestele parlamentare ale Opozitiei vor face rau USL

Fostul senator PSD in legislatura 2004-2008, sociologul Vasile Dancu a apreciat, in cadrul unui interviu acordat Radio France Internationale (RFI), ca daca protestul parlamentar al Opozitiei va "continua foarte mult, va face rau USL-ului, pentru ca oamenii nu vor suporta o situatie fara solutii, o situatie continua de conflict si vor cere USL-ului sa vina inapoi in Parlament".

"Protestele parlamentare ale Opozitiei, in acest moment, nu fac rau USL-ului. Pana la urma, accentueaza mai bine pozitia USL-ului. Pe de alta parte, daca acestea vor continua foarte mult, vor face rau USL-ului, pentru ca oamenii nu vor suporta o situatie fara solutii, o situatie continua de conflict si vor cere USL-ului sa vina inapoi in Parlament", a declarat Dancu.

In ceea ce-l priveste pe noul premier Mihai Razvan Ungureanu, sociologul a spus ca "daca se va apropia foarte mult de PDL, va pierde la opinia publica".

"Premierul nu are o pozitie cum de regula se intampla cu un prim-ministru desemnat, care ia din prima o incredere de 40%-50% sau 60%, o incredere spontana venind din emotie. In cazul lui Ungureanu, increderea este moderata, in jur de 30%. Sigur ca e in aceeasi banda de incredere cu Ponta sau Antonescu, marja de eroare nu ne da dreptul sa spunem ca e unul sau altul in fata celuilalt", a mai explicat Vasile Dancu.

Potrivit ultimului sondaj IRES (Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie), dat publicitatii miercuri, Mihai Razvan Ungureanu are o cota de incredere de 32%, la egalitate cu Victor Ponta (PSD), care are tot 32 de procente, iar Crin Antonescu (PNL), 29%.

Sondajul IRES a fost realizat in perioada 13-21 februarie 2012, pe un esantion de 929 de persoane, cu o marja de eroare de +/-3,2%.

Foto: Intactimages

Kelemen Hunor: UDMR isi poate permite 4 ani in opozitie. Viata e mai usoara in opozitie... PSD a publicat lista oficialilor de la intalnirile delegatiei conduse de Victor Ponta in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x