Antena Căutare

Vela: Aveam informaţii că primari PSD incitau oamenii să meargă în număr mare la biserică în noaptea de Înviere

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat la Digi24 că atât preşedintele, cât şi premierul au fost de acord cu protocolul semnat cu Biserica Ortodoxă care stabileşte modul în care oamenii vor primi lumină în noaptea de înviere, dar şi regulile de împărţire a Sfintelor Paşti. Vela a precizat că avea informaţii că primari PSD incitau oamenii să meargă în număr mare la biserică, motiv pentru care a decis să ia aceste măsuri, la propunerea Bisericii.

„E un fake news că e un scandal şi lumea e nemulţumită. Preşedintele a fost de acord cu acest lucru, la fel ca şi prim-ministrul Orban. Aceste măsuri vreau să vă asigur că vin în sprijinul populaţiei. Dacă nu am fi luat această decizie, în noaptea de Înviere ieşeau mulţi oameni şi era imposibil să fie opriţi de forţele de ordine. Plus că dacă am fi luat decizia de a îi opri am fi născut multe polemici între oameni şi forţe de ordine. Oamenii n-ar fi înţeles, din credinţă că sunt Sfintele Paşti s-ar fi dus la Biserică (...) Pentru sâmbătă sunt suficient de mulţi cetăţeni de bine din alte partide care vor să facă mici diversiuni care să ducă la un fel de 10 august, să stârnească credincioşii să asalteze bisericile. Eu nu am vrut să se ajungă la asta în care cetăţenii stârniţi de primari PSD-işti se duceau grămadă la biserică. Aveam informaţii în acest sens”, a declarat ministrul internelor.

Vela susţine că măsurile luate nu vor duce la o răspânidre a coronavirusului, după ce ministrul Sănătăţii a declarat la Digi24 că ar fi optat pentru ca românii să păstreze măsurile de autoizolare la domiciliu.

Sursa : news.ro

UDMR: Măsurile anunţate de MAI pentru Paştele ortodox sunt periculoase şi discriminatorii. Solicităm premierului să nu s... Iohannis: Voi solicita ministrului de Interne şi premierului să revină asupra acordului MAI - BOR. Staţi acasă! Altfel,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x