Antena Căutare

Barroso, catre Basescu: "Toate fortele politice din Romania sa actioneze responsabil pentru a reinstaura stabilitatea"

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, i-a spus, vineri, presedintelui Traian Basescu, in intalnirea de la Bruxelles, ca toate fortele politice din Romania, guvernamentale si de opozitie, ar trebui sa actioneze responsabil pentru a reinstaura stabilitatea politica si institutionala, scrie Mediafax.

Jose Manuel Barroso si-a exprimat ingrijorarea cu privire la criza politica din Romania si imaginea pe care si-a creat-o Romania in Europa. Oficialul a precizat ca nu vor exista compromisuri din partea Comisiei Europene si ca e nevoie ca toate statele sa respecte statul de drept, independenta justitiei si deciziile constitutionale.

De asemenea, presedintele CE a precizat ca pentru a cladi credibilitatea Romaniei este necesara o stabilitate politica si legislativa.

"Toate fortele politice din Romania, atat de la guvernare, cat si din opozitie, trebuie sa actioneze cu responsabilitate si rezerva si sa se concentreze foarte ferm asupra necesitatii urgente de a reface stabilitatea politica si institutionala", a mai spus Barroso, anunta Mediafax. "Aceasta va fi importanta in special in privinta campaniei pentru alegerile parlamentare din aceasta toamna."

Barroso a mai precizat ca Romania trebuie sa continue eforturile pentru ideplinirea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare.

FOTO: EPA / Intact Images

Reuniune NATO la Sibiu, intre 14 si 16 septembrie... Traian Basescu: Oficialii UE stiu perfect ce se intampla in Romania. Barroso, Reding si Van Rompuy au ridicat problema i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x