Antena Căutare

Vezi circuitul portocaliu al banilor pentru modernizarea orasului-rampa de lansare pentru Traian Basescu, Sannicolau Mare

Sannicolau Mare are o importanta aparte pentru pedelisti, de cand presedintele Traian Basescu si-a lansat ultima candidatura aici. Grija pentru orasul condus de primarul pedelist Danut Groza si “capitala” colegiului deputatului PD-L Alin Popoviciu a fost pe masura importantei – doua proiecte cu finantare europeana de peste 85 milioane de lei, scrie PressAlert.ro. “Dupa un clasament al nostru al primarilor sunteti cea mai frumoasa ministru din cate a avut Romania din 1990 incoace”, i-a spus primarul Elenei Udrea la semnarea contractelor. Subiectul a fost preluat si dezbatut in cadrul emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3.

Proiectul important din punct de vedere financiar este cel legat de modernizarea si reabilitarea infrastructurii urbane a orasului Sannicolau Mare, prin realizarea de drumuri orasenesti si trotuare, sisteme de gestionare a apelor pluviale de suprafata, modernizare parcuri, valoare totala a proiectului fiind de 83.641.844,60 lei. Lucrarile de modernizare au fost impartite in sase loturi, care, in final, au fost castigate de firme care sunt, intr-un fel sau altul, apropiate de PD-L, conform PressAlert.ro.

"Lotul 1" a fost castigat de Group DCM SRL pentru 3.634.236 lei plus TVA. Group DCM este una dintre firmele abonate de ani de zile la lucrari de asfaltare si deszapezire pe drumurile judetene, unde finantarile sunt asigurate de Consiliul Judetean Timis, condus de pedelistul Constantin Ostaficiuc.

Castigatorul "Lotului 2" cu 11.392.525 lei plus TVA - firma Confort SA a lui Georgica Cornu, supranumit regele asfaltului din Banat. Grupul de firme al acestuia a castigat cele mai importante contracte de investitii derulate de consiliul judetean condus de Ostaficiuc - de la deponeul de la Ghizela, pana la asfaltari de drumuri -, dar si Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii derulat de ministerul condus de Elena Udrea pentru judetele Timis si Hunedoara, in valoare de peste 516 milioane lei.

"Lotul 3" a fost adjudecat cu o oferta de 7.254.722 lei de o alta firma abonata la contractele consiliilor judetene din Timis si Caras Severin, conduse de pedelisti - Tehnocer SRL.

Oferta castigatoare pentru "Lotul 4", in valoare de 14.489.199 lei, a venit de la Saman Constructions SRL, reprezentantii acestei firme fiind apropiati ai lui Dorel Borza, senator PD-L de Sannicolau Mare.

Pentru "Lotul 5", cu 7.863.320 lei, castigatoare a fost desemnata firma AGMA Tiuca Construct SRL, apropiata de PD-L. Aceasta este o firma celebra in colegiul lui Popoviciu, dupa ce a reusit sa termine piata de la Lovrin inainte sa fie finalizată licitaţia sau sa faca lucrari de pietruire la Varias inainte ca administratia sa fi anuntat ca vrea asa ceva.

Sursa: PressAlert

Foto: flux.md

VIDEO! Marian Vanghelie: "Le plac sau nu le plac de mine, sunt vicepresedintele PSD"... Cum se va schimba viata "Buldogului" Blaga, dupa numirea in fruntea Senatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x