Antena Căutare

Vezi pentru ce a dat Guvernul peste 100 mil. € unor organizatii internationale!

Guvernul Romaniei a alocat peste 100 de milioane de euro, in 2010, pentru sustinerea proiectelor a zeci de organisme internationale. Nimic de zis, daca vorbim de cotizatiile obligatorii pe care le avem de platit catre NATO, ONU sau Banca Europeana de Investitii. Insa generozitatea cabinetului Boc a vizat organizatii care nu aduc niciun serviciu Romaniei.



Conservarea habitatelor din Marea Mediterana, salvarea pasarilor din zona african-eurasiatica sau promovarea culturii franceze sunt cateva dintre proiectele in care Guvernul Romaniei a investit sume uriase. Asta se intampla in timp ce in Marea Neagra si in Delta Dunarii sunt multe specii de plante si animale pe cale de disparitie, iar pentru romanii din Valea Timocului nu s-au gasit niciodata fonduri.

Cele mai generoase ministere au fost, anul trecut, Ministerul Finantelor Publice, cu peste 43 de milioane de euro si Ministerul Apararii Nationale, cu aproape 34 de milioane de euro. Ministerul Educatiei a contribuit cu peste 14 milioane euro, iar Ministerul Afacerilor Externe, cu 11 milioane. Desi nu s-au sfiit sa sponsorizeze institutii de peste hotare, multe dintre aceste ministere nu si-au trimis specialistii la adunarile internationale, motivand tocmai lipsa banilor.

La polul opus, ministerele cu cele mai mici cotizatii sunt Ministerul Sanatatii (256.000 de euro), Ministerul Comunicatiilor (218.000 de euro), cel al Muncii (200.000 de euro) si Ministerul Dezvoltarii Regionale (170.000 de euro).

Sursa: Antena3

Seful delegatiei PSD in PE: In Romania, coruptia e politica nationala... Traian Basescu: Doresc sa renunt la politica, indiscutabil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x