Antena Căutare

Vezi reactiile politicienilor la initiativa de suspendare a lui Basescu

Liderii USL au anuntat, luni, ca declanseaza procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, presedintele PNL, Crin Antonescu, sustinand ca demersul USL "nu e un moft, nu e o inventie de agenda". Totodata, Antonescu a adaugat ca este constient de faptul ca "este o lume in care politicienii i-au obisnuit pe toti cu demersuri care sa insemne altceva". Reactiile la anuntul USL ii impart insa pe politicieni in trei tabere: pro, contra si sceptici.

Premierul Emil Boc spune ca solicitarea opozitiei de suspendare a sefului statului "este un demers iresponsabil, cu sanse zero de reusita". Liderii USL au anuntat, astazi, ca au decis declansarea procedurii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Fostul ministru PSD al Informatiilor Publice, Vasile Dancu, se indoieste de succesul unei eventuale suspendari a presedintelui Traian Basescu. El a declarat ca o asemenea actiune ar fi "riscanta", pentru ca daca nu reuseste, ar putea "revigora" coalitia aflata la Putere.

Ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat ca propunerea USL privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu este "o aberatie", prin care se doreste de fapt distragerea atentiei opiniei publice de la tensiunile din PSD.

"Cred ca este o aberatie a celor de la PSD, in special venita din zona expertilor juridici pe care ii are Victor Ponta, am vazut ce au facut si la Senat, cata expertiza au putut sa emita, si sunt convins ca nu vor altceva din toata aceasta ecuatie decat se distraga putin atentia din partea opiniei publice in ceea ce priveste tensiunea din interiorul PSD", precizat Igas.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu a declarat ca propunerea opozitiei de suspendare a presedintelui Basescu "este un joc de artificii al unor copii imaturi", care incearca sa acopere "povestea cu Mircea Geoana cu ceea ce ei cred ca ar fi un scandal politic si mai mare".

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat ca exista sansa ca presedintele sa fie suspendat din functie "fie prin actiunea USL, fie prin vointa romanilor".

Totodata, Voiculescu, cel care a condus in 2007 Comisia parlamentara de ancheta privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, a precizat ca, indiferent daca Opozitia reuseste sau nu in actiunea de suspendare a presedintelui, aceasta "este un semnal politic ca nu se mai poate asa".

Eugen Nicolaescu, viceliderul grupului liberal din Camera Deputatilor a recunoscut ca Opozitia nu are voturile necesare suspendarii din functie a lui Traian Basescu, dar spera la o "presiune" a populatiei asupra parlamentarilor Puterii. De asemenea, el a subliniat ca este esential semnalul dat de eventuala declansare a suspendarii.

Iar liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a apreciat ca discutia despre suspendarea presedintelui ar trebui purtata dupa alegerile din 2012.

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a afirmat, referindu-se la intentia USL de a-l suspenda pe Basescu, ca "era absolut necesar ca presedintele sa fie adus sa dea piept cu poporul".

Presedintele Camerei Deputatilor si prim-vicepresedintele PDL, Roberta Anastase a precizat ca initiativa USL "este un act de iresponsabilitate profunda a celor doi lideri. Este un tertip destul de ieftin, facut pentru a ascunde adevarata problema pe care o au in USL: scaderea sub 50% a coalitiei aflata in opozitie".

Ministrul de Externe si prim-vicepresedintele PDL, Teodor Baconschi a declarat ca decizia opozitiei de a incepe procedura de suspendare a presedintelui este "un demers steril, dar ingrijorator pe plan extern, partenerii Romaniei nefiind neaparat la curent cu iresponsabilitatea manifestata de liderii USL".

"Demersul acesta are, din motive de aritmetica parlamentara, zero sanse de reusita. Este insa nu mai putin ingrijorator pe plan extern, unde, atunci cand se fac evaluari pe situatia politica din Romania, liderii si partenerii nostri nu sunt neaparat la curent cu iresponsabilitatea manifestata de liderii USL", a adaugat Baconschi.

Foto: Intactimages

De cate voturi e nevoie pentru suspendarea lui Basescu. Ce spune Constitutia!... USL porneste suspendarea presedintelui Traian Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x