Antena Căutare

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a sesizat CSM, acuzându-l pe ministrul Economiei că avea cunoştinţă despre o sentinţă care încă nu fusese pronunţată

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat, joi, că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, în legătură ministrul Economiei, Virgil Popescu, care avea cunoştinţă despre o sentinţă care nu fusese pronunţată. Primarul general Gabriela Firea a făcut şi ea referire la ”justiţia independentă”.

”Am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu încălcarea articolului 395 şi 396 din Codul de procedură civilă şi am cerut tragerea la răspundere a ministrul Economiei, pentru următoarele motive: după încheierea dezbaterilor, completul de judecată deliberează în secret asupra hotărârii ce urmează să se pronunţe. Atitudniea şi modul în care a declarat ministrul o sentinţă pe care o cunoştea va trebui să fie cercetată (...) Aşa scrie în codul de procedură civilă. Clar, şi pentru toată lumea: «În secret»”, a spus, joi, în şedinţa Consiliului General, Aurelian Bădunescu.

La rândul său, Gabriela Firea a vorbit despre ”justiţie independentă” şi s-a întrebat de unde ştiau premierul şi ministrul Economiei o sentinţă care nu fusese pronunţată.

Instanţa ar putea declara falimentul RADET şi luni, Primăria Capitalei trebuie să fie conştientă de asta, a afirmat, miercurea trecută, noul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

În aceeaşi seară, premierul Ludovic Orban a declarat că, la cum arată datele, ”falimentul RADET este iminent”.

În replică, primarul general, Gabriela Firea, a spus că PNL este vinovat de situaţia financiară a regiei şi s-a întrebat de unde ştie premierul ce se va întâmpla luni, în instanţă.

Luni a rămas definitivă sentinţa prin care s-a pronunţat falimentul RADET.

Sursa : news.ro

Birchall: În prea marea sa înţelepciune, doamna Dăncilă mi-a reproşat că am vorbit despre Justiţie; era în fişa postului... Întâlnire între Cătălin Predoiu şi Hans Klemm, la Ministerul Justiţiei - Refacerea legilor justiţiei şi finalizarea codu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x