Antena Căutare

Victor Ponta: Alegerea Bucurestiului pentru Congresul PES este o premiera pentru Europa de Est

Presedintele PSD, Victor Ponta, a scris duminica, pe blogul personal, ca alegerea Bucurestiului pentru Congresul Partidului Socialistilor Europeni de anul viitor este o premiera pentru Europa de Est si reprezinta clar un mesaj de sustinere pentru social-democrati romani.



Conform liderului PSD, Congresul PES de la Bucuresti va da semnalul privind inceperea bataliei pentru castigarea alegerilor europene din 2014, cu un candidat de stanga comun care sa-l inlocuiasca pe Jose Manuel Barroso, la presedintia Comisiei Europene.

'Imi doresc sincer, pentru viitorul nostru si al copiilor nostri, ca greseala facuta atunci (alegerea fascismului si nazismului) sa nu fie repetata, iar liderii progresisti din cadrul PES sa se ridice la nivelul unei confruntari atat de dificile. Alegerea Bucurestiului ca loc de desfasurare a celui mai important eveniment al stangii europene are si o importanta componenta regionala. Din pacate, cele trei mari tari din Estul Europei - Romania, Ungaria si Bulgaria - reprezinta deja un teren de incercare pentru modul in care dreapta va evolua pe tot continentul. Situatia din cele 3 tari este uimitor de similara - lideri (Basescu, Orban, Borisov) demagogi si populisti, lipsiti total de ideologie si de scrupule democratice, gata sa-si trateze popoarele ca pe o marfa de negociat in schimbul pastrarii lor la putere. Alegeri fraudate fara jena, libertatea presei calcata in picioare, democratia parlamentara demonizata, relatii de tip mafiot care se substituie institutiilor statului de drept, prigonirea si destructurarea Opozitiei politice cu metode specifice fascismului, coruptie generalizata, autoritarism pe plan intern si servilism total pe cel extern. Mesajul Congresului PES va fi unul de constientizare si combatere solidara a acestui neofascism, care se intinde in aceasta parte a UE', a aratat Victor Ponta.

Ponta a subliniat ca evenimentul de la Bucuresti va reprezenta si un semn clar de incredere si sustinere pentru PSD din partea familiei socialiste si social-democrat europene.

'Pe plan intern, toti 'fripturistii' care au dezertat din PSD pentru a se infrupta din beneficiile colaborationismului cu Basescu nu prididesc sa se autoprezinte ca mari oameni de stanga. (...) Congresul PES organizat in Romania cu doar cateva saptamani inainte de alegeri este un mesaj clar de incredere ca PSD (singurul partid de stanga din Romania), alaturi de partenerii din USL, va fi votat de populatie cu speranta acelei schimbari pe care o asteptam cu totii de mult timp', a spus Victor Ponta.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

PDL a decis sa il propuna pe Vasile Blaga la sefia Senatului... Emil Boc, dispus sa demisioneze. Vezi conditiile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x