Antena Căutare

Victor Ponta: "Boc a spus lucruri numai de el intelese. Sprijinim Bugetul daca va include 10 masuri care sa limiteze cheltuielile"

Plenul reunit al Parlamentului incepe saptamana cu dezbaterea proiectului de buget national pentru anul 2012. Dupa ce premierul Emil Boc a prezentat Legislativului Legea bugetului de stat pe anul 2012, Victor Ponta a luat cuvantul in Parlament.

Citeste si.. Emil Boc a prezentat Bugetul pentru 2012: Suntem in grafic cu cresterea economica si cu deficitul

Declaratii Victor Ponta:






- Asigurarea cofinantarii pe fonduri europene. Absorbtia de 3,7%, un record negatov care obliga Romania sa se imprumute cu bani scumpi.

- Domnul Marian Sarbu ne-a asigurat ca pensiile vor fi indexate. Un partid cu oameni de onoare nu cred ca au dat o asemenea informatie falsa si ca vom avea aceasta in buget.

- Schema speciala pentru TVA in agricultura. Evaziunea fiscala de aproximativ 80% ar putea fi combatuta.

- Reducerea TVA cu un punct procentual si revenirea treptata la un TVA de 19%. Domnul Basescu ne-a precizat ce uriasa prostie a fost facuta prin cresterea TVA. Va vor spune "Victor Ponta si Crin Antonescu".

- USL a hotarat sa sustina bugetul pe 2012 in masur ain care ar avea 10 masuri. Le voi relua, apreciind ca domnul Emil Boc si-a construit interventia tot pe 10 puncte. Daca azi sau maine vom reusi sa votam aceste amendamente, influenta va fi pozitiva.

- Am solicitat in numele comunitatii de afaceri o reducere a contributiilor de asigurari cu 5 puncte la angajator. Patronatele din Romania au cerut acest lucru. Domnul Emil Boc s-a angajat sa faca acest lucru in 2011.

- e greu de explicat de ce bugetul pe 2012 e un buget care condamna Romania la saracie. O decizie fundamentala : dam bani publici pentru ce inseamna o tara europeana sau dam bani pentru campanie si firmele lor si primarii cercetati de DNA. Bani pentru educatie, sanatate, investii nu vor exista in anul 2012.

Proiectele bugetului de stat si al asigurarilor sociale de stat pe anul 2012 intra, luni, in dezbaterea plenului reunit ale celor doua Camere ale Parlamentului, dupa ce Comisiile de specialitate au finalizat, vineri, adoptarea celor doua acte normative, anunta Mediafax.

Sedintele se vor derula timp de 3 zile in intervalul orar 16-21, urmand ca votul final sa fie dat in cursul zilei de joi. La sedinta participa premierul Emil Boc impreuna cu o parte din Guvern.

Calin Popescu Tariceanu: "Guvernul condamna Romania la inapoiere si subdezvoltare"... Emil Boc a prezentat Bugetul pentru 2012: Suntem in grafic cu cresterea economica si cu deficitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x