Antena Căutare

Victor Ponta: Cele 10 "minciuni" pentru care Traian Basescu ar trebui demis

Premierul Victor Ponta a prezentat zece "minciuni" ale presedintelui suspendat, Traian Basescu, despre care considera ca reprezinta tot atatea motive pentru care Basescu ar trebui sanctionat cu demiterea de catre romani, la referendumul din 29 iulie.

"Traian Basescu crede ca daca striga mai tare, injura mai tare, foloseste toate insultele pe care niciodata un presedinte chiar suspendat dintr-o tara civilizata nu le-ar folosi, crede ca daca strigi mai tare ai dreptate. Va prezint zece minciuni ale lui Traian Basescu, zece motive pentru care orice om din Romania il va sanctiona", a declarat Ponta.

Iata cele 10 "minciuni" pe care le vede Victor Ponta la Traian Basescu:

1. Ponta il acuza pe Basescu de faptul ca a mintit atunci cand a spus ca nu e nevoie de taierea salariilor, a pensiilor, si ca nu va fi nevoie de cresterea TVA, lucruri care s-au intamplat ulterior
2. Basescu a mintit referitor la destinatia banilor imprumutati de la FMI, respectiv atunci cand a spus ca nu vor fi folositi pentru salarii si pensii, in 2010, si au fost folositi pentru finantarea deficitului bugetar.
3. Presedintele suspendat a mintit cand a spus ca nu sunt bani pentru revenirea salariilor si a pensiilor
4. Traian Basescu a mintit-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, spunandu-i ca procedura de suspendare nu e prevazuta de Constitutie.
5. Basescu a mintit atunci cand a spus, in 2007, ca isi da demisia in cinci minute dupa ce va fi suspendat.
6. Presedintele suspendat a mintit si cand a spus ca daca majoritatea romanilor voteaza impotriva sa, va pleca acasa, in conditiile in care acum transmite, prin purtatorii sai de mesaj, ca el se intoarce la Cotroceni daca nu sunt 9.200.000 de participanti.
7. Basescu a mintit spunand ca e interzisa utilizarea OUG in legislatia privind referendumul, el aducandu-i aminte presedintelui suspendat de OUG 103/2009 data de Guvernul Boc prin care se modifica Legea referendumului. Ponta a subliniat ca pe 27 noiembrie 2011 Traian Basescu trimitea Parlamentului spre reexamminare legea de respingere a OUG respective, cerand parlamentarilor sa aprobe legea.
8. Traian Basescu minte in continuare in legatura cu doasarele sale privind casa din Mihaileanu, spalarea de bani si dosarele privind implicarea si protejarea lui Sorin Blejnar, el aratand ca aceste dosare sunt suspendate pe baza imunitatii pe care o are Traian Basescu.
9. Premierul a mai spus ca Basescu a mintit spunand ca va returna casa din Mihaileanu si l-a acuzat pe presedintele suspendat ca, din bani publici, de la RA-APPS, si-a pregatit o noua locuinta luxoasa
10. Basescu a mintit spunand ca face lobby pentru o afacere privata - Rosia Montana - deorece rezervele BNR nu mai exista, si a a ratat ca, in momentul in care oficialii BNR au dezmintit, s-a dovedit ca interesele private ale presedintelui suspendat sunt mai importante decat interesele publice.

Guvernul cere Parlamentului demiterea incompatibililor dupa solicitarea CE... Legea referendumului, adoptata de Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x