Antena Căutare

Victor Ponta cere alegeri corecte in diaspora

Social-democratii au anuntat ca nu vor participa la urmatoarele alegeri, daca Guvernul va institui un sistem de fraudare a votului din stainatate.

Victor Ponta ameninta cu boicotarea alegerilor daca Guvernul va incerca sa fraudeze votul romanilor de peste hotare.

"Daca sistemul de vot adoptat de catre Guvernul actual va institui un sistem evident de fraudare a votului din strainatate, nu vom fi complici si nu vom legitima acest sistem de vot. (...) Daca isi vor introduce sistemul nu are rost sa participam la alegeri. (...) Este foarte clar ca nu vom mai avea un sistem de alegeri democratice in Romania si atunci PSD si foarte probabil si PNL vor prefera sa nu legitimam o mascarada si o frauda evidenta a unui sistem nedemocratic", a declarat liderul PSD dupa reuniunea Biroului Permanent National.

Social-democratii au acuzat anul trecut Partidul Democrat Liberal ca ar fi fraudat alegerile pentru Presedintie, dupa ce votul romanilor din strainatate a intors balanta in favoarea lui Traian Basescu.

"Am auzit recent o noua idee - ca cei din strainatate sa voteze pentru Consiliu Judetean de la Targu Jiu sau de la Bacau. (...) PDL cauta in acest moment si o solutie de salvare si anume - fraudarea masiva a votului din diaspora, prin proiectul categoric nedemocratic si prin proiectul categoric facut cu intentia de a frauda votul din strainatate promovat in acest moment cu naivitate, sper, si cu lipsa de ratiune si de echilibru de catre ministrul de Externe, Teodor Baconschi", a mai spus Victor Ponta.

Social-democratii s-au declarat convinsi ca vor castiga alegerile, daca acestea vor fi desfasurate in mod legal.

foto: IntactImages.ro

Elena Udrea: "L-am sunat pe Basescu sa nu vina la Iasi. Ne-a spus sa nu mergem noi"... ICCJ: Deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu Securitatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x