Antena Căutare

Victor Ponta da declaratii la DNA pe... blog

Liderul PSD, Victor Ponta a postat pe blogul personal o scrisoare catre procurorul sef al DNA, Daniel Morar, in care solicita sa fie cercetat in cazul presupusei prejudicieri de catre el, in calitate de jurist, a Complexelor Energetice Turceni si Rovinari.

Ponta solicita si urgentarea cazului, in ideea de a fi absolvit de orice vina pana in anul electoral 2012. Solutia data de DNA ar urma sa fie folosita drept proba in plangerile penale pe care Ponta le va face sefului ANAF, Sorin Blejnar si presedintelui Romaniei, Traian Basescu pentru abuz in serviciu si fals in declaratii.

Ponta sustine ca biroul de presa al ANAF, la comanda lui Sorin Blejnar, ar fi dat "pe surse" informatia ca liderul PSD urmeaza sa fie anchetat de DNA la solicitara ANAF in cazul prejudicierii complexelor energetice, desi acest lucru nu s-a intamplat inca.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a pomenit de banii pe care Ponta i-ar fi primit de la Complexul Rovinari in cursul intalnirii dintre acesta si liderii opozitiei la Cotroceni, luna trecuta.

Potrivit unui raport ANAF, cabinetul de avocatura al senatorului PSD, Dan Sova ar fi obtinut 1,8 milioane de euro de la Complexele Turceni si Rovinari, dintre care un milion de euro in mod necuvenit. Ponta ar fi colaborat cu firma de avocatura a lui Dan Sova.

"Subsemnatul Ponta Victor Viorel [...], avand in vedere declaratiile repetate facute in public de catre numitii Basescu Traian si Blejnar Sorin, cunoscand prevederile legale referitoare la marturia mincinoasa, doresc sa declar urmatoarele: nu am avut niciodata, ca avocat sau in alta calitate, o relatie juridica de niciun fel cu Complexurile Energetice Turceni si Rovinari", scrie Ponta pe blog.

"Nu am cunoscut detalii despre contractele de consultanta juridica ale CE Turceni si Rovinari , desi eram deputat in judetul Gorj in care se afla cele doua, dintr-un motiv foarte simplu - contractele respective au fost negociate si incheiate la Bucuresti la sediul Ministerului Economiei, respectiv AVAS", adauga Ponta.

In scrisoarea catre procurorul sef DNA, Victor Ponta se refera si la acuzatiile conform carora Dan Sova i-ar fi sponsorizat participarile la cursele de raliu.

"Nu am primit niciodata de la Dan Sova nicio suma de bani ca sponsorizare pentru raliuri sau pentru alte activitati - ca probatoriu va rog sa cereti la ANAF toate documentele verificate de acestia la "Sova si Asociatii"; am primit cateva luni spre folosinta un autoturism marca Mitsubishi pe care insa l-am cumparat in baza unui imprumut facut la BCR Leasing si pe care il platesc lunar pana in 2013", mai scrie Ponta, explicand si de ce a postat aceasta scrisoare pe blog.

"Precizez Domnule Procuror Sef ca fac aceasta declaratie pe blog deoarece nu ma aflu in Bucuresti, dar am aflat cu placere ca dvs. imi cititi blogul si deci pot utiliza aceasta procedura inedita dar eficienta; mentionez ca va voi transmite si in scris, prin posta, documentul
".

Sursa: Jurnalul National

Basescu ataca dur CSM: Birocrati prafuiti. M-am saturat de sensibilitatile lor excesive... PDL se pregateste sa importe un milion de voturi. Ambasadele, agentii publicitare pentru votul prin posta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x