Antena Căutare

Victor Ponta, dezamagit de absenta premierului Ungureanu de la Consiliul European

Presedintele PSD Victor Ponta a trimis o scrisoare deschisa premierului Mihai Razvan Ungureanu, in care "constata cu dezamagire" absenta acestuia de la Consiliul European. Ponta sustine in text ca USL va sustine modificari legislative care sa "elimine confuzia" privind modul in care Romania este reprezentata la nivel international.

"Constat cu dezamagire absenta dumneavoastra, ca prim-ministru al Romaniei, de la Consiliul European de la Bruxelles din aceste zile, eveniment la care participa doar presedintele Traian Basescu. Consider ca Romania ar fi fost mai bine reprezentata la acest nivel, precum si cu ocazia semnarii acestui tratat interguvernamental daca ar fi fost prezent si primul-ministru in functie", se arata in scrisoarea copresedintelui USL.

De asemenea, Ponta a precizat ca USL va sustine, in perioada urmaotare, "initierea unui proiect de modificare a legii 590/2003 privind tratatele, pentru a clarifica rolul presedintelui si, respectiv, al premierului in ceea ce priveste semnarea tratatelor in numele Romaniei", "clarificarea cadrului legal cu privire la cum vor participa, in numele Romaniei, la Consilii europene sau alte reuniuni externe, presedintele si, respectiv, premierul, astfel incat sa nu existe suprapuneri de roluri", "interzicerea, pentru viitorii presedinti ai Romaniei, in virtutea neutralitatii stabilite de Constitutie, a participarii la sedinte politice ale grupurilor politice sau ale partidelor politice, atat pe plan intern, cat si in strainatate".

Foto: Intactimages

Crin Antonescu: Puterea i-a pacalit si mintit pe occidentali... "Telenovela" Aura Vasile: A anuntat ca pleaca din PSD, s-a razgandit si... a ajuns sefa in UNPR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x