Antena Căutare

Victor Ponta: "Doar doi lideri PSD sunt impotriva coalitiei cu PD-L: Iliescu (...) si eu"

20 noiembrie 2008. Telegrama identificata cu nr: 08BUCHAREST906. Confidential. In discutii separate cu lideri PSD si PNL, oficialii au fost informati ca PD-L-ul lui Basescu va face o alianta cu PSD. Ei au fost de acord ca PSD nu-si mai permite sa mai stea patru ani in opozitie si trebuie sa formeze guvernul cu orice costuri. Ambii au sugerat ca Basescu ar putea oferi din cate se pare un candidat tehnocrat pentru functia de prim-ministru.

Potrivit WikiLeaks, Victor Ponta a spus consilierului politic pe 17 noiembrie ca apatia la alegeri si absenta unei teme de campanie care sa fie prezenta in mintea tuturor s-a datorat strategiei door-to-door care a dus pierderea alegerilor, considerata a fiind scumpa.

Ponta a spus ca in 2008 s-au cheltuit de cinci ori mai multi bani decat in 2004 si l-a laudat pe Basescu ca fiind "mai destept", pentru ca a exploatat teama populatiei legata de economie cu vizite bine puse la punct la uzinele Dacia si Ford. Intrebat despre alti lideri, Ponta a spus: "Nu l-am vazut pe Geoana de ceva vreme", adaugand ca prim-ministrul Tariceanu pare sa fie ocupat in "schita planurile pentru Romania lui 2020".

El a mai spus ca pasii gresiti din Campania lui Tariceanu, inclusiv opozitia fata de marirea salariilor profesorilor, a transmis un sentiment de deja vu de tipul "ratusca cea urata" o reminescenta a regimului Nastase din perioada de criza a acestuia din 2004.

Tot articolul, in Jurnalul National

Deputatul PDL Dan Pasat, la DNA... Angajat al ambasadei SUA: Basescu a venit aici plangand si mirosind a bautura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x