Antena Căutare

Victor Ponta: "Lazaroiu habar n-are ce inseamna ajutoare sociale"

Co-presedintele USL, Victor Ponta, a declarat, astazi, ca eliminarea de catre Guvern a subventiei la incalzire este o masura strict politica, prin care puterea ataca primarii PNL si PSD din orase. Ponta a afirmat ca solutia adoptata de Guvernul Boc in privinta subventiei la incalzire, prin transformarea in ajutoare sociale, este total politica.

"Ministrul actual nu are niciun fel de competenta, vorbesc de ministrul Muncii, habar nu are ce inseamna ajutoare sociale, cui trebuie date, ce inseamna procedurile de intocmire a dosarelor, el are un rol strict politic, de a-i distruge, de a-i ataca pe primarii USL, de a da bani in mod ocolit pentru primarii PDL si de a ataca in aceasta iarna viata si asa dificila a peste un milion de familii din zona urbana", a declarat Ponta.

"Primarii USL se vor trezi in imposibilitatea de a asigura plata incalzirii si a apei calde, in timp ce, pe ocolite, primarii PDL, cum este cazul la Arad si la Brasov, vor primi bani de la bugetul de stat. Guvernul Boc foloseste o masura care ar trebui sa fie generala, ca un nou element de lupta pentru alegerile locale de la anul, este o distrugere si sanctionare a oraselor conduse de primari PSD si PNL", a spus presedintele PSD.

Ponta a mai spus ca prin transformarea subventiei in ajutor social mai mult de un milion de familii nu vor mai beneficia de sumele respective.

"Pentru primarii PSD si PNL se vor face dosare penale inainte de alegeri, ca au fraudat ajutoarele sociale, cum a spus Sebastian Lazaroiu, probabil ca sa treaca la putere, iar pentru primarii PDL se vor da bani in plus de la bugetul de stat", a declarat Ponta.

Ponta a precizat ca liderii USL vor discuta si cu primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, si cu consilierii generali situatia subventiei in Capitala.

"Daca acesta este modul prin care Guvernul a decis sa ii pedepseasca pe bucuresteni sau pe ieseni pentru optiunea lor politica, este cel mai grav gest politic luat de noul ministru al Muncii", a mai spus Ponta.

Numarul beneficiarilor de subventie la caldura va creste, iar plafonul pentru care acestea se vor acorda va fi majorat si el, autoritatile locale urmand sa decida daca sa acorde in continuare ajutoarele la incalzire in cuantumul stabilit, a spus, duminica, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, potrivit Mediafax. Lazaroiu a explicat ca Guvernul va elimina subventia de la bugetul de stat de 350 de milioane de lei, fiind pastrata doar suma de 120 de milioane de lei care reprezinta ajutoarele la incalzire pentru persoane vulnerabile.

Ministrul insa nu a putut garanta ca persoanele vulnerabile vor plati la fel ca anul trecut, daca autoritatile locale vor acorda in continuare ajutoarele de incalzire in cuantumul stabilit, precizand ca primariile nu sunt obligate sa mai acorde aceste subventii.


Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Antonescu: Suntem impotriva comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare... UPDATE! Basescu, la Rosia Montana: Romania a pierdut pentru ca oamenii politici au fost lasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x