Antena Căutare

Victor Ponta nu cedeaza: Eu voi reprezenta Romania la Consiliul European

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca a discutat cu premierul Victor Ponta, mentionand ca se va intalni joi cu acesta si ca nu doreste sa anticipeze rezultatul acestei discutii despre reprezentarea Romaniei la Consiliul European. Premierul Victor Ponta a confirmat intalnirea, dar a apreciat ca el va fi cel care va reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European.

"Ma voi vedea cu presedintele pentru a ne armoniza pozitiile. Nimeni nu contesta dreptul presedintelui la partea de reprezentare, dar la Consiliul European merg doar prim-ministrii. Solutia finala va fi in 2013, odata cu modificarea Constitutiei", a spus Ponta.

"Nu am cum sa renunt, ar insemna sa incalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins ca nu se va ajunge la suspendare, cel putin nu din acest motiv, pentru ca eu voi participa la Consiliu si discutia se va incheia", a adaugat premierul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca a discutat cu premierul Victor Ponta, mentionand ca se va intalni joi cu acesta si ca nu doreste sa anticipeze rezultatul acestei discutii.

Intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri seara, Traian Basescu a subliniat ca poate asigura de un singur lucru, anume ca nu se va pune "in situatii ridicole". El a adaugat insa ca nimeni nu-i poate cere sa abdice de la atributiile constitutionale si a estimat ca doar delegarea atributiilor poate fi o solutie, in legatura cu subiectul reprezentarii la Consiliul European.

Foto: Intactimages

VIDEO! Alegeri cu scandal intr-o comuna doljeana. Primarul a cerut renumararea voturilor... Traian Basescu: Ma tem de un derapaj de la democratie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x