Antena Căutare

Victor Ponta: Nu le-am cerut ministrilor Ioan Rus si Paul Dobre sa demisioneze

Premierul Victor Ponta a declarat, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca a vorbit cu Ioan Rus si Victor Paul Dobre inainte ca acestia sa demisioneze, subliniind ca nu le-a cerut sa plece. Totusi, premierul a spus ca era necesara o repozitionare a Guvernului astfel incat acuzatiile presedintelui suspendat Traian Basescu sa fie ignorate complet, pentru ca Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Afacerilor Externe devenisera o tina predilecta a acestuia si a membrilor PDL. De asemenea, liderul PSD a spus "da asigurari ca Rus si Dobre nu au schimbat tabara", explicand ca Rus nu a vorbit despre presiuni facute de Crin Antonescu, ci de Traian Basescu. "Eu pot sa bag mana in foc pentru cei doi care au demisionat ca sunt de partea noastra", a precizat Ponta.

Ioan Rus a anuntat, luni, ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat demisia din functie.

Pe de alta parte, Victor Ponta a declarat ca "eu consider anormal genul acesta de a face politica a lui Traian Basescu, in cazul meu cu Dottore, in cazul chestorului, asta denota un mod abuziv de a-ti exercita functia (...) L-am vazut in seara asta pe domnul Crin Antonescu purtandu-se asa cum un presedinte trebuie sa o faca (...) Basescu, timp de 8 ani, si-a folosit functia publica pe tot ce inseamna institutiile statului. Noi incercam sa eliberam aceste institutii. Am reusit de trei luni de cand suntem in functie sa eliberam Parlamentul. Guvernul Romaniei functioneaza independent de Traian Basescu, asa cum lumea se asteapta sa functioneze".

In ceea ce priveste listele electorale permanente si cele speciale, Ponta a spus ca sunt total diferite. "Traian Basescu ori se face ca nu cunoaste, ori nu intelege (...) De cand forta de munca a trecut in afara, este evident ca evidenta noastra administrativa nu a tinut pasul cu aceste schimbari", a precizat premierul.

"Mona Pivniceru mi-a spus ca demisioneaza"

Premierul Ponta a explicat ca "Mona Pivniceru nu a depus juramantul, dar din punctul meu de vedere este doar o amanare de cateva zile (...) Eu am nominalizat-o pe doamna Pivniceru deoarece este independenta politic. Am discutat cu ea si mi-a spus ca este dispusa sa demisioneze din functia de membru al CSM, ca a luat deja aceasta decizie, si ca in zilele urmatoare va face demersurile necesare. Amanarea depunerii juramantului de ministru este doar de cateva zile".

Premierul Victor Ponta a facut luni, 6 august, o mini-remaniera guvernamentala, numindu-l pe Mircea Dusa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administratie Publica, pe Titus Corlatean la Ministerul de Externe, pe Dan Sova pentru Relatia cu Parlamentul si pe judecatorul Mona Pivniceru la Justitie.

Ion Iliescu: Romanii plecati de peste 6 luni trebuie stersi din listele electorale permanente... Victor Ponta a fost numit ministru interimar la Justitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x