Victor Ponta: "PSD are si prosti si destepti, si frumosi si urati, si saraci si bogati"

Intr-un dialog cu Marius Tuca, liderul PSD, Victor Ponta, face o caracterizare a partidului pe care il conduce sI despre care spune ca nu va intra la guvernare pana in 2012. L-a bagat in politica o sarcina, iar despre el, Victor Ponta mai spune ca a copilarit la Gara de Nord, ca este inca baiatul mamei, care il mai dojeneste, dar care niciodata nu i-ar da cu oul de Paste in cap, ii place trupa "Parazitii" si are un CD in masina cu celebrul vers al trupei" Sa sugi p…a de ziua ta". Nu foloseste insa limbajul trupei, dar ii apreciaza mesajul, care il reprezinta.● Marius Tuca: A scapat el si de evenimentele din decembrie '89...
● Victor Ponta: A scapat si de alea din '89 si dupa decembrie 2009, deci cred ca e cel mai puternic brand politic.


● Marius Tuca: Am si eu o definitie pentru PSD, daca imi dati voie. PSD nu exista, exista doar o adunatura de politicieni manati de tot felul de interese si uniti in Parlament sub sigla celor trei trandafiri pentru a obtine functii, sinecuri, un partid dominat si controlat de gasti.
● Victor Ponta: Nu e adevarat. Din persoanele vechi de 20 de ani nu mai sunt decat domnul Iliescu si domnul Nastase. S-au schimbat oamenii.


● Marius Tuca: Eu vorbeam despre ce inseamna PSD acum...
● Victor Ponta: Pai, bun, acum... Suntem in Opozitie... gastile si toate celelalte sunt la putere intotdeauna, dovada ca si migreaza la putere, probabil ca vor migra din nou la noi, mi-e greu sa cred ca nu se va intampla la fel cand vom ajunge noi la putere. Nu, nu e adevarat...


● Marius Tuca: Eu sustin definitia asta...
● Victor Ponta: E o apreciere, nu o definitie.


● Marius Tuca: E o apreciere, o definitie din punctul meu de vedere. Este si motivul pentru care Traian Basescu v-a tras-o PSD-ului si voua, pesedistilor, pe unde v-a prins, la parlamentare, la referendumuri, pe la suspendare, pe la Primarie, pe la prezidentiale. El e nasul vostru.
● Victor Ponta: Si la ce i-a folosit?


● Marius Tuca: Conduce Romania. El este nasul vostru, dupa expresia "orice nas isi are nasul". Nasul PSD-ului din anul 2004 incoace. Cel putin.
● Victor Ponta: Si tot PSD-ul o sa fie nasul lui Basescu in 2012 -2014. Nu asta conteaza. Ne-a batut ¬ si putem discuta despre cauzele pentru care ne-a batut. Problema e ca nu ramane nimic dupa el. Desi nu am nici un fel de competitie directa, suntem generatii diferite, dar uite, dupa sase ani nu e nimic. Nu pot sa fiu optimist si sa cred ca va ramane ceva in urmatorii trei.


● Marius Tuca: Problema nu e ce va ramane dupa Basescu, ci ce s-a intamplat cu PSD si toate infrangerile astea au intrat in contul PSD, cel mai puternic brand politic. Spuneti-mi o singura batalie pe care PSD a castigat-o cu Traian Basescu.
● Victor Ponta: Nu gandesc in termenii de batalie Basescu contra PSD. Ce, Basescu este o entitate politica?


● Marius Tuca: E o entitate, pentru ca el conduce Romania.
● Victor Ponta: O conduce, si o conduce prost. Poate daca ar conduce-o doar el, poate ca ar fi un pic mai bine, dar toata gasca din jurul lui...


● Marius Tuca: Eu am inteles, dar... E greu sa gasiti o batalie pe care ati castigat-o cu Basescu de vreo 7-8 ani incoace.
● Victor Ponta: Mda... Din 2004, nu? Din 2004, e adevarat.


● Marius Tuca: De ce nu a castigat PSD nici o batalie cu Basescu in toti anii astia? Care credeti dvs. ca este motivul?
● Victor Ponta: Sunt cauze diferite, 2004 si 2009 sunt cauze total diferite.


● Marius Tuca: Bun, dar au fost alegeri parlamentare, prezidentiale, in 2004 a intors rezultatul alegerilor parlamentare...
● Victor Ponta: PaI, de ce? In 2004 am castigat noi alegerile parlamentare.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole


● Marius Tuca: Pai, da, dar nu ati ajuns la guvernare.
● Victor Ponta: Pentru ca ne-am aliat cu cine nu trebuie, nu?


● Marius Tuca: Pentru ca a interpretat cum a vrut Constitutia.
● Victor Ponta: A fost in pas cu schimbarea societatii romanesti dl Basescu, o schimbare in care regulile au fost mai putin importante.

Tot interviul, in Jurnalul National

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri