Antena Căutare

Victor Ponta pune agenda Guvernului pe masa lui Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu i-a reprosat, in intrevederea de circa o ora pe care au avut-o joi, ca nu l-a informat ca a luat Institutul Cultural Roman (ICR) de la Presedintie. Prin urmare, Ponta a precizat ca, pe viitor, ii va trimite sefului statului agenda de lucru a Guvernului.

"O sa-i trimit presedintelui agenda de lucru a Guvernului pentru ca eu cred ca, indiferent de ceea ce ne desparte la nivel personal, institutiile trebuie sa colaboreze si sa se respecte intre ele, indiferent de persoana care ocupa absolut temporar - si presedintele e temporar, si eu sunt temporar premier, insa institutiile raman si cred ca cat mai mult repspect institutional este inspre binele tuturor", a declarat Victor Ponta.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a explicat ca "trecerea ICR in subordinea Parlamentului este o decizie de democratizare a institutiei si are menirea de a se transforma intr-o structura mai transparenta. Folosirea fondurilor publice trebuie sa fie la adapost de orice suspiciune, ori printr-un mecanism transparent si democratic de control parlamentar acest lucru se poate indeplini".

El a precizat ca Senatul este cel care va avea in subordine Institutul si va organiza alegeri pentru presedintele acestei institutii.

Foto: Intactimages

Udrea, la Colegiul Director: Unii au venit sa ma roage sa le numesc in functii amantele... Boc: "Cum decideti voi, asa fac". Vezi stenogramele discutiilor din Colegiul Director al PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x