Antena Căutare

Victor Ponta: “Roberta Anastase il dadea pe Boc la telefon unor parlamentari ca sa le cumpere votul”

Roberta Anastase nu a initat la timp sedinta de plen a Camerei deoarece era prea preocupata sa dea raportul la telefon premierului Boc, cu privire la evolutia negocierilor cu unii parlamentari independenti sau de la minoritati, carora le-ar fi promis avantaje in schimbul votului pentru noul judecator al CCR, a sustinut marti liderul social-democrat Victor Ponta, iritat de intarzierea cu o ora a lucrarilor acestui for legislativ

"Am stat o ora toti in Camera. Ati filmat. Eram 300 de oameni - foarte rar - iar doamna Anastase, cu telefonul in mana - iar la telefon era Emil Boc, si nu stiu daca primul-ministru asta trebuie sa faca o ora - il dadea pe Emil Boc la telefon la diversi deputati independenti - am vazut-o la domnul Nicolicea, la cei de la minoritati - ca sa le promita domnul Boc nu stiu ce, sa le promita bani, sa le promita avantaje ca sa voteze", a sustinut liderul PSD, referindu-se la tentativa presedintelui Camerei de a forta reluarea votului in cazul desemnarii noului judecator la Curtea Constitutionala.

Ponta a comentat ironic ca nici prin aceste tactici PDL nu a reusit sa gasesca parlamentari dispusi sa incalce votul dat saptamana trecuta in ceea ce priveste judecatorul de la Curtea Constitutionala.

"Nu au reusit sa stranga nici in acest sistem absolut incredibil - presedinta Camerei care o ora umbla cu telefonul, cu primul-ministru in telefon, prin Camera, ca sa-i convinga, sa ii cumpere pe alti parlamentari - nici asa nu au reusit sa gaseasca oameni dispusi sa incalce Constitutia si sa-si incalce propriul vot dat saptamana trecuta", a spus Ponta.

El a acuzat-o pe Anastase ca este capabila de orice si ca ii "ingrozeste pe toti". "PDL a cerut pauza ca sa nu facem sedinta. Tot vrea sa-i convinga Anastase si Boc la telefon pe parlamentari sa voteze ca se schimba Constitutia azi in Camera. Este o situatie nu doar fara precedent. Este un pericol urias, iar asemenea personaje ca doamna Anastase pur si simplu ne ingrozesc pe toti, sunt capabile de absolut orice", a spus Ponta.

Conflictul dintre Putere si Opozitie a izbucnit din nou pe tema mandatului la CC, dupa ce luni in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, s-a respins, atat solicitarea liderului grupului PDL Mircea Toader ca in prima sedinta de plen sa se reia votul in cazul alegerii unui judecator la Curtea Constitutionala, cat si cererea unui punct de vedere din partea Comisiei juridice pe aceasta tema formulata de Anastase.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: intactimages.ro

Antonescu: Un premier nu trebuie sa faca pe el cand se rasteste Basescu... Fostul ministru Marian Sarbu si alti 14 functionari, cercetati penal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x