Antena Căutare

Victor Ponta: "Traian Basescu va pleca chiar inainte de 2014"

Invitat la Antena 3, premierul Victor Ponta este de parere ca Traian Basescu nu isi va duce mandatul la bun sfarsit si ca va pleca inainte de 2014.

Ponta considera demersul senatorului Ioan Ghise de a se plimba zilnic prin fata Palatului Cotroceni unul cat se poate de corect.

"Eu sunt prim-ministru si nu pot face acest lucru, dar as merge si eu la plimbare in jurul Palatului Cotroceni. Basescu este un om care joaca, absolut ipocrit, cartea victimei", a afirmat Ponta, la Antena 3.

Ponta a vorbit despre revenirea in functie a presedintelui Traian Basescu. "Nu pot spune ca a fost o victorie triumfala, daca reuseam, asta daca mai erau inca 700.000 care votau, era. A fost un 3 la 0 pe teren, dupa care arbitrii au dat 4-3 pentru ceilalti. Pe de alta parte, sunt convins ca noi cei din USL trebuie sa tragem lectiile de rigoare din ceea ce s-a intamplat", a afirmat premierul.

In ceea ce priveste o noua suspendare a presedintelui Basescu, Victor Ponta a declarat ca este "convins ca merita folosita o cale constitutionala pentru ca situatia actuala sa-si gaseasca o rezolvare".

"Ar fi extraordinar daca am avea aceasta", a adaugat presedintele PSD.

Totodata, premierul a mentionat ca nu a mai vorbit cu presedintele Basescu din luna iunie.

Intrebat in legatura cu viitoarea coabitare cu seful statului, premierul a raspuns ironic. "O sa-l rog pe dumnealui sa mearga la Bruxelles si o sa-i propun:<>. In Schengen nu am intrat nici pe vremea lui Boc, probabil ca nici acum", a spus Victor Ponta.

"Traian Basescu va pleca. Chiar inainte de 2014. Am convingerea ca legenda omului politic care castiga toate bataliile s-a incheiat pe 29 iulie. Basescu nu va mai fi niciodata Basescu cel Puternic", a mai spus premierul.

Intrebat daca se vede in postura de presedinte al Romaniei, Ponta a raspuns hotorat: NU!

"Intai trebuie sa dovedesc ca sunt un bun premier. Sunt prea tanar pentru a fi presedinte", a spus Ponta.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 9 decembrie... Victor Ponta a cerut ca anul scolar sa inceapa pe 17 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x