Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Victor Ponta: Traian Basescu va reprezenta Romania la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Traian Basescu va reprezenta tara noastra la reuniunea Consiliului European din luna noiembrie. Decizia a fost luata in cadrul intalnirii pe care Victor Ponta a avut-o cu seful statului astazi, la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta a declarat ca presedintele Basescu l-a informat ca isi doreste sa participe la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca "are o indelungata experienta" si ar fi mai bine ca el sa reprezinte tara in acest context.

De asemenea, premierul a precizat ca Traian Basescu i-a propus sa participe impreuna la reuniunea Consilului European. Victor Ponta a refuzat propunerea presedintelui, motivand ca s-ar fi creat o confuzie.

Toti consilierii primului-ministru, dar si membrii Executivului, ii vor sta la dispozitie presedintelui si ii vor oferi documentele necesare pentru crearea unei pozitii solide a Romaniei, in cadrul reuniunii de la Bruxelles.

La reuniunea Consilului European se va discuta bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020. Seful Executivului a considerat inacceptabila propunerea facuta pana acum de presedintele Herman Van Rompuy. Reducerea fondurilor de coeziune si a celor pentru politica agricola comuna sunt masuri de neconceput pentru Guvern. Daca acestea vor fi adoptate, Romania ar putea uza de dreptul de veto in cadrul Consilului European.

Foto: Intact Images

Recomandari