Antena Căutare

Victor Ponta: Traian Basescu va reprezenta Romania la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Traian Basescu va reprezenta tara noastra la reuniunea Consiliului European din luna noiembrie. Decizia a fost luata in cadrul intalnirii pe care Victor Ponta a avut-o cu seful statului astazi, la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta a declarat ca presedintele Basescu l-a informat ca isi doreste sa participe la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca "are o indelungata experienta" si ar fi mai bine ca el sa reprezinte tara in acest context.

De asemenea, premierul a precizat ca Traian Basescu i-a propus sa participe impreuna la reuniunea Consilului European. Victor Ponta a refuzat propunerea presedintelui, motivand ca s-ar fi creat o confuzie.

Toti consilierii primului-ministru, dar si membrii Executivului, ii vor sta la dispozitie presedintelui si ii vor oferi documentele necesare pentru crearea unei pozitii solide a Romaniei, in cadrul reuniunii de la Bruxelles.

La reuniunea Consilului European se va discuta bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020. Seful Executivului a considerat inacceptabila propunerea facuta pana acum de presedintele Herman Van Rompuy. Reducerea fondurilor de coeziune si a celor pentru politica agricola comuna sunt masuri de neconceput pentru Guvern. Daca acestea vor fi adoptate, Romania ar putea uza de dreptul de veto in cadrul Consilului European.

Foto: Intact Images

Ponta: Raman premier numai daca USL are majoritatea absoluta in Parlament... Crin Antonescu: "Nu exista posibilitatea unei guvernari viitoare alaturi de PDL"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x