Antena Căutare

Videanu si Berceanu isi trimit angajatii sa infrunte criza in China

Mai multi angajati ai Ministerelor Economiei si Transporturilor infrunta, in aceste zile, criza financiara in China. Delegatia format din peste 20 de persoane participa la un simpozion pe probleme economice, iar costruile deplasari au fost suportate financiar de Ministerul Economiei. Valoarea exacta ramane secreta.

Sapte zile petrec functionarii din ministerele conduce de Adriean Videanu si Radu Berceanu in Beijing, Shanghai si Hong Kong, ei urmand sa se intoarca in tara la inceputul saptamanii viitoare.

"In perioada 5-16 iunie 2010, secretarul de stat pentru comert exterior din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Maria Parcalabescu, conduce o delegatie oficiala aflata intr-o vizita la Beijing si Shanghai, RP Chineza si la Hong Kong. Delegatia romana, din care fac parte reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si ai EXIMBANK Romania, este insotita de o misiune economica organizata de Ministerul Economiei, Centrul Roman de Promovare a Comertului si Investitiilor Straine si UGIR 1903 care are in componenta 20 de firme din domeniul energetic, industrial, metalurgic si alimentar", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Economiei.

Tot din comunicatul de presa aflam ca delegatia romana se poate distra la spectacolele de folclor si balet care au loc in aceste zile in China: "In acelasi spatiu, Romania participa, in perioada 1 mai-31 octombrie 2010 la Expozitia Mondiala organizata la Shanghai, sub genericul "Un oras mai bun, o viata mai buna", manifestarile care vor cuprinde printre altele si spectacole de balet, folclor si dans contemporan putand fi vizionate si de romanii din delegatia Ministerului Economiei".

Cine plateste?
Toate bune si frumoase, insa cine suporta financiar aceasta deplasare? Din delegatia numeroasa aflata in China face parte si directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Turceni, Corneliu Garjoaba.

"Deplasarea a fost suportata de Ministerul Economiei, nu de Complexul Energetic Turceni. Initial, Corneliu Garjoaba trebuia sa plece in China in luna aprilie a acestui an, insa dupa ce presa a scris despre aceasta deplasare, ministrul Adriean Videanu a anulat deplasarea. Atunci, costurile erau suportate de Complex, acum domnul Garjoaba face parte din delegatia Ministerului Economiei, iar deplsarea e suportata financiar de Minister", a explicat directorul general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure.

Tot articolul, Jurnalul National

Motiunea pentru Boc, fara Boc in plenul Parlamentului... Boc: "Suntem pregatiti oricand pentru discutarea motiunii (...) Ar fi bine sambata"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x