Antena Căutare

VIDEO! Dan Voiculescu a demisionat din Senat

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si-a anuntat, astazi, demisia din Senat. Senatorul si-a anuntat plecarea din Parlament fiind nemultumit in legatura cu atitudinea colegilor sai legata de un proiect de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala.

"Imi anunt demisia din Senat. Si sunt dator colegilor mei sa le spun si motivul. A decis sa fac acest gest pentru ca in comisia de buget a acestei camere a Parlamentului a fost respins proiectul prin care am solicitat dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala. Intr-un Parlament în care Comisia de buget, cea care vegheaza la bugetul Romaniei, da un aviz negativ unui astfel de proiect de lege este pentru mine un lucru de neinteles. Imi pare rau si pentru acest motiv imi dau demisia. Va urez succes in continuare", a declarat Dan Voiculescu, in plenul Senatului.

Presedintele de onoare al conservatorilor a comentat despre acest subiect si pe blogul personal. "Intr-o tara in care economia subterana este estimata la 40 de miliarde de euro anual, decizia Comisiei pentru buget de a respinge dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala este inexplicabila intr-un registru responsabil. In mod evident, dublarea pedepselor nu elimina automat evaziunea fiscala, dar reprezinta un semnal extrem de necesar intr-o tara in care infractorii stau cateva luni la inchisoare, dar acumuleaza averi fabuloase prin evaziune fiscala. Sanctiunile actuale nu mai sperie pe nimeni, trebuie sa impunem noi standarde de severitate in raport cu evazionistii! Insotita de intarirea controlului, dublarea pedepselor ar aduce la bugetul de stat intre 3 si 5 miliarde de euro anual! Nu are Romania nevoie de 5 miliarde de euro?! Am speranta ca plenul Senatului va infirma decizia Comisiei pentru buget si va adopta proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala", a scris Dan Voiculescu pe blog.

Citeste AICI cum explica Dan Voiculescu motivele demisiei!

Foto: Intact Images

Hotararile Parlamentului nu mai pot fi contestate la Curtea Constitutionala... Dan Voiculescu: "Presedintele-jucator a devenit presedintele-jucarie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x