Antena Căutare

VIDEO! Delegatia FMI, primita de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni

Delegatia FMI a fost primita de presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni. Delegatia FMI se afla in Romania pentru a treia vizita de evaluare in acordul stand-by.

UPDATE!
Vezi ce a declarat Traian Basescu dupa intalnirea cu delegatia FMI!




Delegatia FMI discuta cu presedintele Traian Basescu la aceasta ora. Traian Basescu le-a spus delegatilor FMI ca prudenta este cheia succesului.

Potrivit lui Jeffrey Franks, previziunile date de guvern, daca se adeveresc, sunt bune, iar inflatia a început sa scada.



La inceputul intalnirii de la Cotroceni, seful statului a mentionat ca doreste sa discute cu reprezentantii FMI, BM si CE despre cifrele de care partea romana si institutiile internationale dispun legat de evolutia economica.

Jeffrey Franks a declarat ca este important ca partea romana sa continue sa arate determinarea dovedita pana in prezent in legatura cu masurile adoptate in contextul crizei.

Franks a spus ca Romania trebuie sa ramana prudenta in actualul context economic international.

Seful statului a raspuns ca prudenta este obiectivul principal al autoritatilor romane.

Franks a afirmat, la inceputul intalnirii de la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu si reprezentantii FMI, Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene, ca oficialii organismelor internationale se asteptau ca inflatia sa scada in ultima parte a anului 2011, insa asteptarile lor au fost depasite.

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca indicatorii economici de la sfarsitul saptamanii trecute arata o crestere in domeniul constructiilor, paralel cu o diminuare a inflatiei.

"Scaderea puternica a inflatiei a dus la cresterea interesului populatiei pentru consum, pentru servicii si produse", a spus Basescu.

Reprezentantul Fondului Monetar International a confirmat ca scaderea inflatiei este cel mai pozitiv semnal pentru economia romaneasca.

"Scaderea inflatiei este vestea cea mai buna de la ultima noastra vizita la Bucuresti. Ne asteptam ca inflatia sa scada, insa a scazut peste asteptarile noastre", a declarat Franks.

Foto: Intact Images

Vezi ce a declarat Traian Basescu dupa intalnirea cu delegatia FMI!... Academicianul Dinu C. Giurescu: “Romanilor le lipseste vointa de a se bate pentru aceasta tara”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x