Antena Căutare

VIDEO! Ion Iliescu: "A fost de o obraznicie fara seaman"/ Ponta: "Geoana ne poate fi aliat". Vezi reactiile politicienilor!

Decizia de exlcudere a lui Mircea Geoana din PSD a stranit reactii pro si contra din partea politicienilor. Daca Victor Ponta spune ca excluderea sa a fost "o decizie grea" si regreta ca s-a "ajuns in acest punct", Ion Iliescu este de parere ca Geoana a fost de o "obraznicie fara seaman" si nu a invatat nimic dupa ce a pierdut alegerile din 2009.

Ion Iliescu
Cu voturile PRM a castigat Basescu in 2004"


Fostul sef de stat a precizat ca nu lui Mircea Geoana "i se datoreaza cele 5 milioane de voturi" obtinute la alegerile din 2009: "Cele 5 milioane au fost rodul muncii unei armate de militanti".

"Acest om nu a invatat nimic. A intrat in partid fara sa stie ce e aia partid. I s-au oferit functii in stat", a acuzat el.

Intrebat care vor fi efectele plecarii lui Mircea Geoana, Iliescu a raspuns: "Dupa toate acestea nu urmeaza nimic. A pierdut alegerile, a pierdut in partid, nu a invatat nimic si isi permite asemenea obraznicii".

"Cei care pleaca isi merita soarta dar nu cred ca vor fi multi, el isi face iluzii", a adaugat presedintele de onoare al PSD.



Victor Ponta spune ca excluderea lui Mircea Geoana din partid a fost o decizie grea pentru partid.

"Da, a fost o decizie grea, regret ca am ajuns in acest punct, nu cred ca a fost in interesul PSD aceasta discutie, ne despartim pentru moment de domnul Geoana. Sper sa iesim mai intariti. Adversarul nostru nu e domnul Geoana. Sunt momente in care o armata trebuie sa fie foarte unita. Am auzit in sala reprosurile domnului Geoana, unele erau intemeiate, pentru faptul ca nu a fost audiat in acea comisie de integritate.

Domnia sa de drept pierde functia politica, iar scaunul poate fi ocupat doar de cineva din partea grupului. Eu sper ca domnul Geoana sa nu intre intr-un pol al puterii, iar orice politician care vrea sa schimbe regimul Basescu, ne poate fi aliat. Eu i-am cerut in numele conducerii PSD sa predea functia si atributele de presedinte al Senatului, domnului Chelaru, dar in aceste conditii nu as mai fi supus la vot excluderea sa din partid.

Acum pana noi transmitem hotararea CEx, presedinte este domnul Geoana, apoi unul dintre cei doi vicepresedinti",
a declarat Victor Ponta, la finalul sedintei CEx.

Adrian Nastase: "Mircea Geoana e suparat. Eu cred ca un partid devine mai puternic prin intrarea de membri, nu prin excludere. Depinde ce va face Mircea Geoana in continuare".

Marean Vanghelie: "Nu se pune problema plecarii din partid in acest moment. Eu am votat impotriva cum am spus".

Liviu Dragnea: "Asteptam ca Mircea Geoana sa vina cu argumente si cu respect. A certat pe toata lumea si a deranjat pe toata lumea. Multi colegi nu au venit cu o idee prestabilita, toata lumea a asteptat sa vada ce spune. Din pacate, a procedat de parca si-a dorit acest deznodamant. Asta am inteles eu personal si am si spus la microfon. Cer tuturor membrilor de partid din tara sa aiba incredere, a fost o decizie care are un singur scop, sa nu mai existe disensiuni in partid".


foto: Intact Images

Au fost publicate motivele oficiale ale excluderii lui Mircea Geoana din PSD... VIDEO! Mircea Geoana: "Este o decizie profund nedreapta. Adio, tovarasi!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x