Antena Căutare

VIDEO! Liber la vanatoare si pescuit in Delta Dunarii

Camera Deputatilor a adoptat ordonanta de urgenta 127/2010, cu 177 de voturi "pentru", 62 de voturi "impotriva" si 20 de abtineri, care reglementeaza masuri economico-sociale in Delta Dunarii, introducand in actul normativ posibilitatea "vanatorii rational reglementate" in cadrul rezervatiei, dar si facilitarea pescuitului pentru consum propriu al rezidentilor.

Astfel, la nivelul comisiilor de agricultura si administratie publica au fost introduse o serie de amendamente care modifica actul normativ. In acest sens, li se ofera posibilitatea persoanelor fizice cu domiciliul in rezervatia biosfera Delta Dunarii sa pescuiasca, pentru consumul familial. cu unelte proprii constand in: "lansete, undite si maximum doua vintire (plasa de pescuit intinsa pe mai multe cercuri)". Pescuitul este permis rezidentilor in baza unui permis nominal, obtinut cu titlu gratuit de la administratia Deltei Dunarii.

Mai mult, un amendament initiat de catre deputatul PDL Vasile Gherasim, si adoptat la nivelul comisiilor de specialitate, ofera posibilitatea "vanatorii rational reglementata" pe teritoriul rezervatiei.

Proiectul de lege urmeaza sa fie transmis sefului statului spre promulgare.

Premierul promite ca se va opune vanatorii in Delta

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca se va opune prin toate mijloacele politice si juridice pe care le are vanatorii in Delta Dunarii, care este o comoara a Romaniei, amintind ca este initiatorul unui proiect de lege privind interzicerea vanatorii in ansamblu, dar ca nu a avut succes, pentru ca in Parlament exista vanatori care fac parte din toate partidele si care au respins aceasta initiativa legislativa.

"Mi-au spus si mie cei de la ONG-uri, m-am suparat, pentru ca in opinia mea si decizia politica era de a nu permite vanatoarea in Delta Dunarii si am verificat, nu a trecut acest proiect de Camera Deputatilor. Iar dispozitia politica catre parlamentarii nostri este de a nu vota. Sigur, sunt si parlamentari, in toate partidele, vanatori, care probabil nu sunt foarte disciplinati la vot. Dar decizia pe care eu o prezint este o decizie clara si ma voi opune prin toate mijloacele politice si juridice pe care le am atat ca presedinte de partid, cat si ca prim-ministru reluarii vanatorii in Delta. (...) Inteleg ca e o batalie dura, dar total transpartinica", a declarat premierul, adaugand ca viitorul guvernator al Deltei nu va fi o persoana numita politic.

Traian Basescu: Urmeaza inca un an de criza... Ministrul Culturii Mircea Diaconu si-a dat demisia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x