Violeta Alexandru: Standardizăm şi schimbăm comisioanele, termenele de plată şi de livrare a pensiilor/ Nu vor mai exista diferenţe de mod de lucru între bănci

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii băncilor care virează pensii şi intenţionează să modifice convenţia pe care Casa Naţională de Pensii o are cu acestea, astfel încât banii să ajungă mai repede la pensionari. Alexandru a anunţat că standardizează şi schimbă comisioanele, termenele de plată şi de livrare a pensiilor, astfel încât să nu mai existe diferenţe de mod de lucru între bănci.

”Pentru că doresc ca pensiile să ajungă cât mai repede la pensionari, prin toate canalele de distribuţie, am discutat în această dimineaţă, în mod aplicat, cu reprezentanţii băncilor din sistem. Vom schimba Convenţiile dintre CNPP şi bănci astfel încât banii să ajungă mai devreme la pensionari. Terminăm cu interpretarea diferită a prevederii din contracte care vorbeşte despre plata care se face în maxim 2 zile”, a scris, marţi, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta a mai spus că vor fi standardizate şi schimbate comisioanele, termenele de plată şi de livrare.

”Nu vor mai exista diferenţe de mod de lucru între bănci”, a mai scris Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că a cerut băncilor săptămâna trecută să plătească pensiile, având în vedere că banii erau în conturi.

Ea explică procedurile greoaie care există pentru virarea pensiilor şi anunţă că le va schimba.

”Ce mă interesează pe mine: să ajungă banii cât mai repede la pensionari”, a spus ministrul, luni, afirmând că PSD ar vrea să existe întârziri la plata pensiilor ca să poată comenta.

Sursa : news.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri