Antena Căutare

Viorica Dăncilă a discutat cu preşedintele ales al Comisiei Europene pe tema portofoliului care ar putea reveni României şi a nominalizărilor pentru acest post

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat marţi, la Bruxelles, cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen pe tema comisarului european propus de România şi a portofoliului pe care acesta l-ar putea primi.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat marţi, la Bruxelles, cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen pe tema comisarului european propus de România şi a portofoliului pe care acesta l-ar putea primi.

”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în continuarea dialogului pe care premierul român şi oficialul european l-au iniţiat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c.. Prim-ministrul României i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene şi a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european şi de a răspunde provocărilor actuale. (...) În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat ţării noastre în cadrul Comisiei Europene”, anunţă Executivul.

Preşedintele ales al Comisiei Europene a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru rezultatele excepţionale obţinute de România în exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă cu privire la priorităţile viitoarei Comisii Europene şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securităţii energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global.

Cei doi înalţi oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare.

Premierul Viorica Dăncilă a condamnat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, criticile faţă de propunerile de comisar european pe care le-a trimis la Bruxelles - Rovana Plumb şi Dan Nica. Ea a spus însă că, dacă cele două propuneri de comisar european nu sunt bune, Guvernul va veni cu altele. Viorica Dăncilă a precizat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis înainte de a trimite cele două nominalizări la Bruxelles.

Sursa : news.ro

Viorica Dăncilă merge la Bruxelles pentru a discuta cu Ursula von der Leyen... AEP: Numărul celor înregistraţi online ca alegători în străinătate a depăşit 20.000...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x