Antena Căutare

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu secretarul general al OCDE şi cu secretarul american al energiei, Rick Perry

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marţi, cu ocazia vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria. De asemenea, premierul s-a întâlnit cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, prilej cu care a fost semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernele României şi Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marţi, cu ocazia vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria. De asemenea, premierul s-a întâlnit cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, prilej cu care a fost semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernele României şi Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întrevederea cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria, a prilejuit discutarea perspectivelor consolidării relaţiilor dintre România şi OCDE, pe fondul stadiului avansat al candidaturii României la Organizaţie.

”Premierul a apreciat sprijinul acordat până acum de Secretarul General candidaturii ţării noastre şi a exprimat speranţa pentru adoptarea cât mai rapidă a unei decizii a Consiliului OCDE cu privire la extindere. De asemenea, şeful Executivului a arătat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE – susţinut de întreaga clasă politică şi de toţi actorii relevanţi din societatea românească – şi este pregătită să înceapă negocierile de aderare”, a transmis Guvernul.

Sursa citată a precizat că Secretarul General Angel Gurria a evidenţiat meritele candidaturii ţării noastre, pledând pentru intensificarea cooperării dintre România şi Organizaţie, care va consolida premisele pentru o decizie favorabilă privind invitaţia de aderare.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, prilej cu care a fost semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernele României şi Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil.

Articolul continuă după reclamă

”Memorandumul este rezultatul viziunii comune cu privire la rolul strategic al dezvoltării energiei nucleare în scopuri paşnice şi marchează angajamentul de a lucra în direcţia intensificării cooperării în domeniul nuclear civil. Documentul oferă perspectiva consolidării relaţiilor economice dintre cele două ţări şi a promovării obiectivului esenţial al asigurării securităţii energetice, ca bază a prosperităţii pe termen lung a României”, a mai transmis Guvernul.

Sursa citată a precizat că Memorandumul urmează să servească ca bază pentru încurajarea cooperării bilaterale în promovarea de tehnologii de ultimă generaţie în domeniul nuclear, gestionarea deşeurilor radioactive, dezvoltarea sectorului de medicină nucleară, activităţi de cercetare privind aplicabilitatea tehnologiilor nucleare în curs de dezvoltare în fizică, biologie, precum şi agricultură.

”Înaltul demnitar român a transmis părţii americane determinarea Guvernului de la Bucureşti pentru dezvoltarea pe baze pragmatice şi mutual avantajoase a componentei economice a Parteneriatului Strategic, subliniind oportunităţile din alte domenii esenţiale precum infrastructura sau modernizarea şi digitalizarea de capacităţi existente. Prim-ministrul a subliniat că Guvernul României are un interes major şi instrumentele necesare pentru consolidarea relaţiei comerciale şi investiţionale transatlantice, de natură să contribuie la asigurarea prosperităţii durabile şi a securităţii statelor de pe cele două maluri ale Atlanticului. În acest context, a fost abordată inclusiv tematica dezvoltării exploatărilor de resurse energetice din platoul continental al Mării Negre, temă relevantă pentru securitatea energetică a regiunii şi Europei”, a mai transmis Guvernul.

Sursa : news.ro

Comisia Iordache, desfiinţată prin decizia Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului... Klaus Iohannis, vizită oficială în SUA: Preşedintele susţine declaraţia naţională în plenul Adunării Generale a ONU şi v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x