Antena Căutare

Voiculescu: "Cereti SUA datele privind afacerea «mita Daimler»"

Scrisoarea adresata de vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, ministrului Justitiei vine ca urmare a faptului ca senatorul a primit un raspuns de la Gary G. Grindler, Procuror General Adjunct al SUA, si coordonator al anchetei in cazul Daimler. Inaltul oficial american i-a comunicat vicepresedintelui Senatului ca SUA detin informatii legate de acest subiect si aceste informatii pot fi oferite Romaniei.





Domnule Ministru,
In urma sanctionarii Concernului Daimler AG de catre Departamentul de Justitie al Statelor Unite ca urmare a mituirii unor oficiali guvernamentali din mai multe state, inclusiv din Europa, am solicitat Departamentului de Justitie al SUA sa ne transmita daca, in urma anchetei, au descoperit date incriminatorii referitoare la tranzactiile desfasurate de Concernul Daimler AG in Romania.
Va reamintesc ca, in anul 2007, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti a achizitionat cateva sute de autobuze Mercedes.
Raspunzand solicitarii mele, domnul Gary G. Grindler, Procuror General Adjunct al SUA si coordonator al anchetei in cazul Daimler, mi-a comunicat ca, in conformitate cu Tratatul Romania-SUA privind asistenta judiciara in materie penala (Tratatul), vor colabora deschis cu partea romana. Insa, pentru a ne putea furniza eventuale informatii, marturii, declaratii, documente sau inregistrari, este necesara o solicitare expresa in acest sens din partea Ministerului Justitiei din Romania, institutia abilitata prin Tratat pentru a face asemenea demersuri.
In consecinta, consider necesar, domnule ministru, sa ne comunicati daca v-ati asumat responsabilitatea stabilita prin Tratat si ati solicitat oficial Statelor Unite sa va transmita informatii referitoare la afacerile Daimler AG in Romania, precum si daca aceste informatii sunt incriminatorii pentru functionari publici sau demnitari romani.
Daca inca nu ati solicitat aceste informatii, se impune sa o faceti urgent pentru a indeparta orice suspiciune referitoare la implicarea autoritatilor romane in circuitul mitei oferite de Daimler AG

Un membru al Consiliului de Brand are o condamnare pentru deturnare de fonduri europene... Laszlo Tokes: "Romanizarea Secuimii din era comunista continua si astazi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x