Antena Căutare

Voinescu: Mineriadele, deturnate politic. PSD sa se disocieze de stilul de conducere "iliescian"

PSD "se pregateste sa incinga strada", dupa ce a nesocotit apelul sindicatelor de a nu se implica in protestele lor, a declarat marti, deputatul PDL Sever Voinescu. El a amintit ca acest partid are o indelungata traditie in deturnarea protestelor sociale, asa cum a procedat in trecut fostul presedinte Ion Iliescu cu mineriadele. Ca atare, parlamentarul democrat-liberal a cerut formatiunii conduse de Victor Ponta sa demonstreze ca nu mai are nimic in comun cu "stilul iliescian" de conducere.

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, marti, ca PSD a guvernat 10 din ultimii 20 de ani, la care se adauga si perioada in care a condus "ocult" din punct de vedere institutional, social-democratii avand, astfel, partea lor de vina pentru actuala situatie a Romaniei.

Protestele anuntate de sindicate vor trebui dublate de dialog, considera liderul PDL Sever Voinescu. Democrat-liberalul a acuzat PSD ca a nesocotit apelul sindicatelor de a nu se implica in protestele lor.

"Dand dovada de maturitate, sindicatele au cerut partidelor politice sa nu se amestece in nici un fel in actiunile lor. Constatam, din pacate, ca apelul sindicatelor este nesocotit de catre PSD. Acest lucru ne ingrijoreaza. In ultimii 20 de ani, Romania a fost afectata de cel putin in care nemultumirile sindicale au fost deturnate politic in detrimentul interesului national, precum mineriadele de la inceputul anilor '90 si la cea din 1999. De fiecare data, partidul domnului Iliescu, indiferent de numele pe care il purta, a fost in spatele acestor actiuni. In 2010 Romania nu-si mai poate permite asemenea derapaje. Economia nu se revigoreaza prin actiuni de tip mineriada si ca bugetul statului nu se rationalizeaza prin actiuni violente", a declarat liderul PDL.

Voinescu a solicitat PSD sa isi asume faptul ca in ultimii 20 de ani a detinut puterea vreme de 10 ani.

"Ceea ce platim acum este nota de plata amara pentru vindecarea unei economii bolnave si a unui stat eronat alcatuit in tot acest timp. Guvernarile pesediste, care au durat 10 ani, la care se adauga si anii in care PSD a condus ocult din punct de vedere institutional, dar evident pentru oricine, au partea lor de vina pentru aceasta situatie", a afirmat deputatul PDL.

Voinescu a acuzat PSD ca incearca sa speculeze politic protestele sindicale chiar cu pretul provocarii unor tulburari sociale de amploare precum mineriadele. Ela a cerut formatiunii conduse de Victor Ponta sa demonstreze ca nu mai are nimic in comun cu "stilul iliescian" de conducere.

"Camuflarea activistilor PSD in randurile sindicalistilor care isi manifesta public nemultumirea este o dovada de iresponsabilitate si de lasitate. Asteptam de la PSD acum, intr-un moment greu pentru tara, sa dea dovada de responsabilitate. Acum, la greu PSD poate dovedi ca nu mai este adeptul mineriadelor si nu mai are nimic in comun cu stilul iliescian de acaparare si exercitare a puterii", a mai spus Voinescu.

Sever Voinescu a mai reprosat PSD ca "a abandonat la greu" Guvernul "in scopul atingerii unui iluzoriu profit electoral". "PSD a preferat sa lase tara fara Guvern intr-un moment extrem de dificil numai pentru ca acel guvern condus de Emil Boc a decis sa puna ordine in sistemul de pensii, reducand excesele pentru a crea sursele sustinerii intregului sistem, mai ales a pensiilor mici".

Iliescu ii bate obrazul lui Antonescu: Aparand cota unica va solidarizati cu mentalitatea lui Basescu... Tensiuni in Guvern: UDMR se opune scaderii pensiilor mici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x