Antena Căutare

Vot istoric in Senat: Voicu poate fi arestat de DNA

Senatorul PSD Catalin Voicu poate fi arestat preventiv de procurorii DNA care il acuza de trafic de influenta si fals in inscrisuri. Senatul a decis cu voturi 70 de voturi pentru, 40 de voturi impotriva si doua voturi nule sa dea aviz favorabil ridicarii imunitatii senatorului social-democrat si, implicit, solicitarii DNA de arestare preventiva. Catalin Voicu devine astfel primul parlamentar din 1989 incoace, caruia i se ridica imunitatea si poate fi arestat pentru fapte de coruptie.

Decizia a fost luata doar cu un vot peste minimum necesar de 69 de voturi, prevazut in regulamentul acestei camere.

Hotararea Senatului va fi publicata in Monitorul Oficial, urmand ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa se pronunte la randul sau asupra temeiului solicitarii DNA.

De remarcat este faptul ca din aceasta instanta fac parte mai multi judecatori ale caror nume se regasesc in stenogramele cu inregistrarea discutiilor lui Voicu: Lidia Barbulescu, Jipa si Costiniu. Ultimii doi magistrati sunt in atentia DNA in acelasi dosar pentru trafic de influenta, ceea ce pune sub semnul intrebarii legitimitatea prezentei lor in analizarea si pronuntarea pe solicitarea DNA de arestare preventiva a senatorului social-democrat.

Emil Boc, in doliu... Deputat PDL, cercetat pentru fals in declaratia de avere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x