Antena Căutare

WikiLeaks: Ambasadorul SUA ii recomanda, in 2007, ministrului Justitiei, sa nu-l schimbe pe Morar de la DNA

Intr-o intalnire cu nou-numitul ministru al Justitiei, Tudoar Chiuariu, la 27 aprilie 2007, ambasadorul american Nicholas Taubman a subliniat ca spera ca independenta justitiei din Romania sa nu fie influentata de tulburarile politice din tara, reiese dintr-o cablograma WikiLeaks din mai 2007, marcata drept “Confidential”.

Seful misiunii diplomatice americane la Bucuresti i-a recomandat ministrului Chiuariu sa nu-l inlocuiasca pe procurorul-sef al Directia Nationala Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, si i-a oferit ministrului o imagine despre cum a ajutat ambasada in trecut la infiintarea, echiparea si training-ul DNA.

Chiuariu a mentionat interventia sa de a opri Parlamentul sa respinga ordonanta de urgenta prin care se infiinta Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Sursa: Jurnalul National

DNA a pus sechestru pe averea deputatului PDL Dan Pasat... Ioan Oltean: Iesirea din criza nu inseamna ca o sa intalnim munti de mamaliga in fiecare localitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x