Antena Căutare

Zece motive pentru care Putin e mai tare ca Basescu

Vladimir Putin este acel lider mondial care imbina carisma unui star de la Hollywood cu rautatea unui fost agent secret. Este o combinatie de baiat bun si baiat rau, care fie exploateaza media, fie este un erou al zilelor moderne. Exista putini lideri care sa fi realizat atat de multe lucruri precum actualul prim ministru al Rusiei, despre care se spune ca a ramas primul om in stat chiar si dupa numirea lui Dimitri Medvedev in functia de presedinte.



1. Putin este priceput in artele martiale

Nu este doar priceput la Sambo, o versiune rusa a artelor martiale, dar detine si o centura neagra de gradul 6 in judo. Mai mult, Putin este presedintele Yawara Dojo in Sankt Petersburg si a scris o carte despre judo intitulata "Judo: Istorie, Teorie, Practica". Este bine de stiut ca liderul tau a castigat mai multe campionate in Rusia si ca se poate lua la tranta cu adversarii daca este nevoie.

Prin contrast, singura legatura a lui Basescu cu sportul este prezenta alaturi de Gigi Becali la sarbatoarea clubului Steaua cu ocazia calificarii in semifinalele Cupei UEFA. Iar la categoria arte martiale, presedintele Romaniei si-a dovedit aptitudinile in fata unui copil (sau al pixelului albastru).

2011/06/03//299595-putin-judo.jpg


2. Putin a ajutat la stingerea incendiilor de padure din Rusia


Cand incendiile au facut ravagii in regiunea Ryazan din Rusia, anul trecut, Putin nu a aparut la televizor in fata camerelor de filmat pentru a asigura locuitorii ca se face tot ce e posibil sa fie bine. El s-a suit intr-un Beriev BE-200 si in calitate de copilot a participat activ la stingerea incendiilor din apropierea Capitalei.

Desi si-a facut publicitate prin aceasta "cascadorie", Putin a dovedit ca este competent. Si, ca sa fim corecti, nimeni nu l-a vazut pe Basescu punand mana pe o galeata si scotand apa din casele oamenilor din Moldova, in timpul inundatiilor de anul trecut.

2011/06/03//299593--97386.jpg

3. Putin iubeste si ajuta animalele

In 2008, Putin a vizitat parcul national Ussuri cu o echipa de filmat pentru a vedea un tigru prins in capcana, cand animalul a scapat. Aflat fata in fata cu tigrul, Putin nu s-a pierdut, ci a scos un pistol cu tranchilizante si a linistit animalul, pentru ca apoi sa ajute la masurarea dintilor acestuia.

Liderul rus s-a aratat ingrijorat si de soarta balenelor sau ursilor polari, dezvoltand si numeroase programe de ajutorare a animalelor aflate in pericol de disparitie.

In Romania, Traian Basescu a ordonat eutanasierea a mii de caini vagabonzi in perioada 2001-2002, cand era primar al Capitalei.
2011/06/03//299594--97390.jpg


4. Putin e un model masculin


Putini lideri arata bine. Silvio Berlusconi a trebuit sa isi vanda intreaga tara pentru a avea cateva femei care sa stea pe langa el. Vladimir Putin actioneaza insa la un alt nivel si este obisnuit sa fie pe coperta revistelor. Si nici nu se sfiaza sa isi arate bustul. Iar niste fete de la o universitate din Rusia i-au trimis un calendar erotic special cu ele. Lui Basescu i se trimit biletele.

5. Putin stie sa cante

In decembrie 2010, Putin a cantat la pian pentru a strange bani la un eveniment caritabil de ajutorare a copiilor care sufera de cancer si boli ale ochilor. A cantat chiar si un duet cu o fetita adorabila in fata camerelor de filmat din toata lumea. Basescu se rezuma doar la poezii.

6. Erou pe Internet

Daca majoritatea politicienilor inteleg gresit tehnologia moderna, Putin stie exact cum sa aiba succes in mediul online: in loc sa promita taxe reduse sau sa se laude ca si-a cumparat "un iPad ca orice roman", liderul rus i-a rugat pe internauti sa il ajute sa ii dea un nume noului sau caine. A promis sa citeasca fiecare sugestie si l-a invitat pe castigator sa-l intalneasca pe "Buffy".

7. Inspiratie pentru o tara care nu e a lui. Putin are un munte ce ii poarta numele

Autoritatile din Kirgizstan au numit un nume dupa Putin. Ministrul Comunicatiilor din respectiva tara, Nurlan Sulaimanov, chiar s-a ingrijorat ca nu i-a oferit un munte suficient de mare. Cand a fost informat despre cadou, Putin nu s-a rezumat doar la a multumi, ci a promis ca il va escalada.

Basescu are o tara pe care prietenii din coalitia de guvernare sunt pe cale sa i-o divizeze.

8. Rata de incredere a lui Putin a fost de 81%

Statistic, Putin detine recordul mondial pentru cea mai mare rata de incredere a unui lider aflat la al doilea mandat. Cu 81% in 2007, Putin a inregistrat cea mai mare incredere pana in prezent. De la preluarea mandatului in 2000, rata de incredere a crescut de la 30% la peste 80%. La Basescu e exact pe dos. La finalul anului 2010, doar 10 procente din electori mai aveau incredere in presedinte.

9. Putin este reincarnarea Sfantului Pavel

Vladimir Putin este venerat de o secta religioasa, care crede ca acesta este reincarnarea Sfantului Pavel.

Sfantul Traian. Basescu e inconjurat de o secta interlopa, care crede ca acesta este salvarea lor.

10. Putin are propriul cantec tehno

Nu multe staruri ale muzicii se ingramadesc sa dedice melodii unor lideri. Totusi, Poyushchie Vmeste a scos pe piata un cantec intitulat "Unul ca Putin", in care lauda cat de bun presedinte a fost Putin. Cantecul prezinta povestea unei femei care s-a saturat de prietenul ei betiv si tanjeste dupa un barbat viril si puternic precum Putin.

La finalul mai multor petreceri de la Golden Blitz, Basescu nu seamana deloc cu puternicul Putin. Iar la capitolul dedicatii, rezultatele sunt doar cateva manele electorale.





Citeste si Antena3

Foto: flickr.com, popehat.com

UPDATE! Sebastian Lazaroiu a preluat mandatul de ministru al Muncii... ANI: Patru parlamentari-rectori, in stare de incompatibilitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x