Antena Căutare

Zece sfaturi pentru Victor Ponta, de la Emil Boc

Fostul premier Emil Boc a dat, luni, zece sfaturi pentru Guvernul Ponta, in cazul in care acesta va fi votat de catre Parlament. Iar, cum Guvernul USL a fost investit de Parlament, cu 284 de voturi "pentru" si 92 de voturi "impotriva", conform rezultatului anuntat oficial in plen, acestea pot fi conturate.

1. "Sa aiba o crestere economica la fel cum o lasam noi, de 2,5% pentru anul 2011. Sa aiba cel putin atata in 2012", a declarat Boc
2. Deficitul bugetar sa fie de 1,9%
3. Datoria publica sa fie printre cele mai scazute din Uniunea Europeana, "exact cum este astazi in Romania"
4. A patra recomandare a fostului premier se refera la pastrarea ratei inflatiei la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani.
5. "Sa aiba cursul euro-leu echilibrat, asa cum l-am lasat cand am plecat de la guvernare, nu asa cum este astazi, cand leul parca este fugarit de euro, din cauza noii guvernari care se anunta la orizont", a spus Boc.
6. Fostul premier a recomandat ca Ministerul Finantelor sa aiba buffer 5 miliarde de euro, asa cum este in momentul de fata. "Sa lase zece reforme structurale, asa cum am facut noi, si care au restabilit mecanismele de referinta ale tarii", a explicat Emil Boc.
7. A saptea recomandare se refera la dezvoltarea mediului de afaceri astfel incat Romania sa aiba in continuare, la sfarsitul mandatului acestui guvern, cel mai mare procentaj din PIB alocat investitiilor din Uniunea Europeana.
8. Boc a sfatuit Guvernul Ponta sa reintregeasca salariile bugetarilor, spunand ca Executivul pe care l-a condus a creat toate conditiile economice, politice si sociale ca aceste reintregiri sa se faca.
9. "Sa atraga cei sase miliarde de euro din fondurile europene, exact asa cum au fost programati in buget si cum erau prevazuti anul acesta sa se faca", a adaugat Boc.
10. Al zecelea sfat al lui Emil Boc se refera la pastrarea credibilitatii internationale a Romaniei din punct de vedere economic, "asa cum o are astazi".

Foto: Intactimages

Traian Basescu, la depunerea juramantului Guvernului Ponta: Rezultatul din Parlament este impresionant, 284 se apropie d... Calin Popescu Tariceanu: Dupa trei ani si jumatate ii inceteaza mandatul de premier lui Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x