Antena Căutare

Ziaristii, teroristi, criminali, traficanti...

Strategia Nationala de Aparare, inaintata de CSAT Parlamentului, in care campaniile de presa sunt considerate vulnerabilitati pentru siguranta statului, pare sa fie punctul culminant al unei campanii bine puse la punct prin care Administratia Basescu face un dublu joc: testeaza piata pentru a putea vedea cat de mult poate forta lucrurile in a inchide gura presei adversare puterii si acopera mediatic un moment deosebit de important pentru viata de zi cu zi a romanilor, decizia Curtii Constitutionale in cazul legilor saraciei. Nu ar fi pentru prima data cand ni s-ar transmite "obisnuiti-va si cu asta!".

"Sunt convins ca ne aflam in mijlocul unei strategii de comunicare pe mai multe planuri al carei scop final il reprezinta limitarea efectelor negative ale masurilor de austeritate si stoparea picajului de incredere a lui Traian Basescu. Nu reusesc sa vad chiar toate smecheriile acestei strategii, dar stiu sigur ca, de la un punct incolo, realitatea nu mai tine deloc seama de imagine", este de parere si analistul politic Bogdan Teodorescu.

In plus, strategia pare sa fi fost astfel gandita, incat presa sa devina propriul ei "erou". Primul pas a fost facut luni, cand au avut loc perchezitiile la locuinta jurnalistului Dan Diaconescu si la sediul OTV si a continuat marti si miercuri, cu retinerea si arestarea ziaristului.

Au urmat masurile privind impozitarea drepturilor de autor si Strategia de aparare in care presa e decretata oficial inamic public, iar serviciile secrete sunt abilitate sa o aduca la ordine.

Masuri suficient de scandaloase pentru a concentra toata atentia mass-media asupra lor. Dovada si remarca agentiei Associated Press potrivit careia in Romania presa reprezinta o amenintare la adresa sigurantei nationale, alaturi de terorism, coruptie si crima organizata.

Cu alte cuvinte, ziaristii sunt la fel de periculosi pentru siguranta statului ca si teroristii. Si ce poate fi mai scandalos, mai jignitor pentru un ziarist decat sa pui semnul egal intre cainele de paza al democratiei si un terorist?
Punct ochit, punct lovit, caci "soparla" strecurata intr-un document oficial cu greutate si-a atins scopul. Au urmat reactii critice in lant, atat din partea ziaristilor, cat si din partea opozitiei si a societatii civile.

Tot articolul, in Jurnalul National

CCR: Taierea pensiilor, NECONSTITUTIONALA. Scad doar salariile!... Lazaroiu: N-am observat la PDL valori sau doctrina, singurul liant e dorinta de a ramane la putere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x