Antena Căutare

Zile "negre" pentru alesi: cresc preturile la sucuri, cafea, ceai si prajituri la Parlament

Preturile la bauturile nealcoolice, cafea si ceai, si la produsele de cofetarie-patiserie comercializate la Palatul Parlamentului vor creste, conducerea Camerei Deputatilor aproband ca bauturile nealcoolice sa se vanda cu un adaos de 85%, iar produsele de patiserie cu un adaos de 150%.

Secretarul Camerei Deputatilor Dumitru Pardau a facut, miercuri, aceste precizari, dupa sedinta Biroului Permanent, aratand ca, "pana in prezent, nu se prea aplicau" adaosurile comerciale la Palatul Parlamentului.

El a spus ca bauturilor nealcoolice, ceaiului si cafelei li se va aplica un adaos de 85% fata de pretul de achizitie, in timp ce produselor de cofetarie-patiserie li se va aplica un adaos de 150%. "Chiar si in aceste conditii, pretul produselor de cofetarie-patiserie vor fi mult sub pretul practicat pe piata", se arata intr-un memorandum intern aprobat de Biroul Permanent.

Agape cu aprobare speciala
Mesele festive ale tertelor persoane fizice, precum si cele ale grupurilor se vor putea organiza in Palatul Parlamentului, cu aprobarea secretarului general al Camerei, aplicandu-se o remiza de 25%, se mai mentioneaza in memorandum.

Potrivit memorandumului, activitatea de alimentatie din Palatul Parlamentului se desfasoara pe principiul autofinantarii, iar din anul 2007 cotele de adaos comercial nu s-au modificat. "Acest fapt a generat neacoperirea integrala a cheltuielilor raportate la veniturile realizate", se mai arata in memorandum, adaugandu-se ca, in acest sens, se propun adaosurile de 85% pentru bauturile nealcoolice, cafea si ceai si de 150% pentru produsele de cofetarie-patiserie.

0,94 lei o cafea, 2,3 lei o prajitura
La bufetul situat langa sala de plen a Camerei, de unde, in general, deputatii cumpara cafea, ceai, bauturi nealcoolice, prajituri si produse de patiserie, preturile sunt, in prezent, de la 0,94 lei la 0,65 lei - pentru o cafea sau un ceai si intre 1,35 lei si 2,30 lei - pentru o prajitura.

Pentru pateuri, preturile sunt intre 0,55 si 0,74 de lei, in functie de marime si umplutura, iar, pentru sucuri si apa, preturile sunt intre 1,63 lei si 3,50 lei.

Maghiara nu poate deveni limba oficiala... Primarul din Baia Mare, condamnat la 2,5 ani de inchisoare pentru coruptie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x