Antena Căutare

Ziua "judecatii": Viitorul Guvernului si al PDL, discutat la Snagov

Componenta Executivului este transata astazi, la Snagov. Ori remaniere, ori o perioada de gratie. Cel putin asta au lasat sa se inteleaga unele voci din PDL. Conducerea la varf, ministri, parlamentari si europarlamentari se intalnesc la ora 19, in prezenta presedintelui Traian Basescu.

Viitorul Executivului, dar si al PDL s-ar putea decide la Snagov. Emil Boc trebuie sa-i prezinte lui Traian Basescu un program de masuri pentru relansarea economica. Iar in interiorul partidului se da o adevarata lupta intre generatii.

Pe de o parte, tinerii politicieni cer o remaniere rapida a intregului Executiv. Alti reprezentanti democrat-liberali cred ca nu este momentul pentru o asemenea masura.

Nici Elena Udrea nu crede ca o remaniere este benefica, in acest moment, desi recunoaste ca varianta s-a discutat in interiorul partidului.

"Daca se va ajunge la concluzia ca anumite ministere ar fi mai eficiente cu alti ministri, atunci decizia va fi a remanierii. Orice ministru nou ar avea nevoie de timp sa inteleaga, sa se acomodeze cu ministerul. Nu avem nevoie de asa ceva", a declarat Elena Udrea pentru Gandul. Udrea sustine restructurarea Guvernului prin comasarea unor cabinete.

In general, politicienii din vechea garda nici nu vor sa auda de o remaniere si sustin Cabinetul Boc in actuala componenta.

Mai este o varianta vehiculata din ce in ce mai des in partid: inlaturarea ministrilor neperformanti. Candidati la schimbare sunt ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, sau cel al Muncii, Mihai Seitan.

Alte voci sustin ca presedintele Traian Basescu vrea sa scape de greii partidului si sa-i aduca in prim-plan pe cei pe care ii controleaza in totalitate. Cei care ar urma sa isi piarda posturile sunt Radu Berceanu, Adriean Videanu si Vasile Blaga.

Scandal: Honorius Prigoana a incercat sa agreseze un fotograf... Teo Trandafir, exclusa din PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x